Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει τις πύλες του το «100% Hotel Show»

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότατα να περιηγηθεί και να μιλήσει με εταιρείες σε κάθε στάδιο δημιουργίας ενός ξενοδοχείου, αφού η κατανομή των εκθετών γίνεται σύμφωνα με τα βήματα ανάπτυξής του.

Ανοίγει τις πύλες του το «100% Hotel Show»

Τις καινοτομίες της φετινής, δεύτερης διοργάνωσης, παρουσίασαν οι υπεύθυνοι της τουριστικής έκθεσης «100% Hotel Show 2015» η οποία πραγματοποιείται στο διάστημα 7-9 Φεβρουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας.

Όπως ανέφερε ο εμπνευστής και οργανωτής της έκθεσης Δημήτρης Αντωνάκος, σημαντική καινοτομία της πρώτης διοργάνωσης το 2015 αποτέλεσε η εκθεσιακή δομή, που αναπτύσσεται σε 6 στάδια-βήματα, οδηγώντας τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στην πορεία ανάπτυξης του ξενοδοχειακού και τουριστικού προϊόντος, ξεκινώντας από την αρχή! Από την απόφαση επένδυσης μέχρι και την τελική τοποθέτηση του προϊόντος στην αγορά.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότατα να περιηγηθεί και να μιλήσει με εταιρείες σε κάθε στάδιο δημιουργίας ενός ξενοδοχείου, αφού η κατανομή των εκθετών γίνεται σύμφωνα με τα βήματα ανάπτυξής του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουσιαστική καινοτομία του «100% Hotel Show», είναι το γεγονός ότι τοποθετεί τον επισκέπτη, ξενοδόχο-επιχειρηματία-επαγγελματία του τουρισμού, στο επίκεντρο της διοργάνωσης. Οι επισκέπτες καταθέτουν τις ανάγκες τους κατά τη διάρκεια, αλλά και πριν από τη διοργάνωση και "υποχρεώνονται" να συμμετάσχουν σε δράσεις, που θα επιλέξουν, με στόχο τη δικτύωση και την επαγγελματική εξέλιξη – ανάπτυξη (Networking και Business Development).

Η δικτύωση αυτή δεν αφορά μόνο στις συνέργειες με τους εκθέτες, αλλά και με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, ο Bob Davidson, αναλυτής της βρετανικής Read Exhibitions, παρουσίασε τις τάσεις που διαμορφώνονται στη διεθνή αγορά επαγγελματικών ταξιδιών και διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων αλλά σι στις αδυναμίες και πλεονεκτήματα της Ελλάδας στην προσπάθεια ενίσχυσης της θέσης της στη συγκεκριμένη αγορά.

O B.Davidson επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει η εικόνα της Ελλάδας για την ενίσχυση του ρόλου της ως δυνητικού προορισμού συνεδρίων και επιχειρηματικών συναντήσεων. Όπως είπε, η εικόνα της Ελλάδας είναι, όπως και των άλλων μεσογειακών χωρών, χαλαρή και αφορά κυρίως στην εικόνα ενός προορισμού διακοπών που παρουσιάζει αδυναμίες στη συνέπεια και στην ακρίβεια τόσο στην ώρα των συναντήσεων όσο και στην έγκαιρη ενημέρωση για αλλαγές σε ωράρια που αφορούν παρεχόμενες υπηρεσίες κ.λπ.

Αδυναμίες οι οποίες για να ξεπεραστούν απαιτούν ουσιαστική εκπαίδευση προσωπικού αλλά και επαφές με διεθνή μέσα ενημέρωσης και επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων προκειμένου να διαπιστώσουν και να αναδείξουν τις πολύ καλές υποδομές που διαθέτει η Ελλάδα.

Στα πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα μας, ο B.Davidson σημείωσε το εξαιρετικό περιβάλλον, το φως (ιδιαίτερα σημαντικό για συνέδρους που προέρχονται από χώρες του Βορρά) αλλά και τη γαστρονομία.

Τέλος, ο B.Davidson σημείωσε τη σημασία του συνεδριακού στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου καθώς δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούνται υποδομές σε περιόδους εκτός τουριστικής αιχμής με προφανή οφέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v