Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Έλληνες

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως δεν είναι ενήμερος για σχέδια επισκέψεων.

ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Έλληνες

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Έλληνες ηγέτες και τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστούν πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της χώρας, καθώς και προς το συμφέρον της ευρύτερης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας» τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, κλήθηκε να αναφερθεί στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος υπέβαλε την ακόλουθη ερώτηση: «Πρώτο: Αν υπάρχουν σχέδια για να επισκεφθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός τις ΗΠΑ, κάποια στιγμή σύντομα, και να συναντηθεί εδώ (στο Λευκό Οίκο) με τον πρόεδρο;

Και δεύτερο: Αν ο πρόεδρος έχει σχολιάσει ποτέ την πολιτική κατάσταση σε οποιαδήποτε χώρα. Οι Έλληνες ψηφοφόροι, όπως είναι γνωστό, προκάλεσαν σοκ αναδεικνύοντας στην τρίτη θέση το κόμμα της Χρυσής Αυγής, που είναι κατά των μεταναστών και στην πραγματικότητα θέλει να απελάσει όλους τους μετανάστες από την Ελλάδα. Μήπως εξέφρασε ο πρόεδρος οποιεσδήποτε σκέψεις γι' αυτό όταν μίλησε στον πρωθυπουργό (της Ελλάδας) ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις;»

Η απάντηση του κ. Έρνεστ ήταν η πιο κάτω: «Δεν έχω να ανακοινώσω κάποια σχέδια επισκέψεων (στην Ουάσιγκτον). Δεν είμαι ενήμερος σχετικά με οποιαδήποτε σχέδια επισκέψεων που έχει ο πρωθυπουργός, αλλά μπορείτε να ελέγξετε με την κυβέρνησή του για να δείτε εάν σχεδιάζει να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όσον αφορά την ελληνική πολιτική σκηνή, δεν πιστεύω ότι στη διάρκεια της συζήτησής τους επικεντρώθηκαν στην ελληνική πολιτική (σκηνή). Ως επί το πλείστον, επικεντρώθηκαν κυρίως στα είδη των μέτρων που μπορούν να πάρουν ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να είναι προς το συμφέρον των λαών τους».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε: «Και ο πρόεδρος κατέστησε σαφές, όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωση, ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Έλληνες ηγέτες και τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστούν πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της χώρας, καθώς και προς το συμφέρον της ευρύτερης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v