Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν θα σας... αναγκάσουμε να πάρετε βοήθεια

Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Αθήνα αλλά δεν θα επιβάλουμε τη βοήθειά μας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Προαπαιτούμενο είναι οι μεταρρυθμίσεις, αλλά... η κυβέρνηση κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν θα σας... αναγκάσουμε να πάρετε βοήθεια

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δηλώνει πως η συζήτηση περί κουρέματος του ελληνικού χρέους ή περί διάσκεψης για το χρέος δεν είναι σε επαφή με την πραγματικότητα. Συμπληρώνει πως η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι προετοιμασμένη να συνεχίσει τη συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά δεν θα επιβάλει βοήθεια της Αθήνας. 

"Η πραγματικότητα είναι απλή. Στα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα λήγει και για να είναι ελεγχόμενη αυτή η λήξη, η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει επιπλέον προσπάθειες" δήλωσε ο Martin Jaeger κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και συμπλήρωσε πως είναι στο χέρι της τρόικας να αποφασίσει εάν η Ελλάδα πέτυχε αυτή την προϋπόθεση ή όχι. 

"Είμαστε προετοιμασμένοι να εργαστούμε περαιτέρω με την Ελλάδα. Αλλά δεν θα επιβάλουμε τη βοήθειά μας στην Αθήνα" δήλωσε προσθέτοντας ότι η επιμήκυνση θα ήταν εφικτή μόνο εάν η Ελλάδα προχωρούσε σε μεταρρυθμίσεις. "Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις από την Αθήνα δείχνουν ότι κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση" δήλωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v