Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοσκοβισί: «Θα κάνουμε τα πάντα» για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη

Είναι πολύ σημαντικό για την σταθερότητα και την αξιοπιστία της ευρωζώνης να μην υπάρξει Grexit, τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων. Να μας πει ακριβώς τι σκοπεύει να κάνει η νέα κυβέρνηση.

Μοσκοβισί: «Θα κάνουμε τα πάντα» για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη

Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και η νομισματική ένωση εξαρτάται από την μη ύπαρξη Grexit, δήλωσε στο BBC ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

«Θα κάνουμε τα πάντα» για να αποτρέψουμε μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υπογράμμισε, συμπληρώνοντας: «Πιστεύουμε πως η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, το ευρώ χρειάζεται την Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται και θέλει να είναι στην ευρωζώνη».

«Αισθανόμαστε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και για την αξιοπιστία του ευρώ να μην υπάρξει Grexit. Γι' αυτό θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να το αποφύγουμε».

Ωστόσο, ο επίτροπος σημείωσε πως αν και η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί την επιθυμία του ελληνικού λαού στο εκλογικό αποτέλεσμα, οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά με ήσυχο, ήρεμο και γαλήνιο τρόπο. Αυτή (η νέα) κυβέρνηση πρέπει να πει ακριβώς τι σκοπεύει να κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ανέφερε επίσης πως η άνοδος των αντιευρωπαϊκών κομμάτων στην Ευρώπη αποτελεί απειλή για την ένωση. «Αν η Ευρώπη δεν δείξει αποτελέσματα στην ανάπτυξη και την απασχόληση, αν η Ευρώπη θεωρηθεί ένα μέρος λιτότητας, αν η Ευρώπη δεν ειδωθεί ως ελπίδα και πρόοδος, αλλά ως περιορισμός, ως τιμωρία, ως πόνος, τότε το Ευρωπαϊκό project όχι μόνο θα επικριθεί, αλλά και θα απορριφθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v