Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοχάρης: Παραιτήθηκα γιατί απειλήθηκε η ζωή μου

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, μιλώντας στην Telegraph, είπε πως αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω των απειλών και των έντονων πολιτικών πιέσεων που δέχονταν. Ειλικρινής και αποφασισμένος ο Τσίπρας, αλλά υποτιμά τον κίνδυνο.

Θεοχάρης: Παραιτήθηκα γιατί απειλήθηκε η ζωή μου

«Το γραφείο μου δέχονταν τηλεφωνήματα που έλεγαν 'πες του ότι κοστίζει μόνο 5.000 ευρώ για να του σπάσουμε τα πόδια'», δήλωσε σε συνέντευξή του στην Telegraph ο Χάρης Θεοχάρης, συμπληρώνοντας πως λάμβανε και απειλητικές επιστολές και για τον λόγο αυτόν έπρεπε να συνοδεύεται –και εξακολουθεί να συνοδεύεται- από αστυνομικούς.

Όπως ανέφερε στην Telegraph, εξοργισμένος από τις απειλές αυτές, αλλά και λόγω των έντονων πολιτικών πιέσεων που δέχονταν ώστε να μην κυνηγήσει άτομα με υψηλές διασυνδέσεις, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων τον περασμένο Ιούνιο, μόλις 17 μήνες από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Ελλάδα ποτέ δεν θα μπορέσει να έρθει σε ισορροπία αν οι φοροεισπράκτορες, όπως και ο ίδιος, συνεχίσουν να δέχονται πολιτικές πιέσεις.

«Με προειδοποίησαν να είμαι επιεικής», είπε χαρακτηριστικά. «Αντιστάθηκα μέχρι ένα σημείο, όμως μετά έπρεπε να φύγω. Νομίζω πως ο κ. Τσίπρας είναι ειλικρινής και αποφασισμένος. Όμως υποτιμά το διακύβευμα. Υποτιμά την περιπλοκότητα που υπάρχει στη συνέχεια. Είναι ένα ναρκοπέδιο».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «θα πάνε σε μετωπική με την ΕΕ και το ΔΝΤ, όμως από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς να μπλοφάρεις. Δεν είναι πόκερ. Παίζεις με τις ζωές ανθρώπων», είπε, συμπληρώνοντας πως το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να κρατήσει ενωμένο το κόμμα του και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v