Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάισελμπλουμ: Χαιρετίζω τη δήλωση Τσίπρα

Είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να καθορίσει τη θέση της ως προς το πως θα κινηθεί στη συνέχεια, δηλώνει στο Bloomberg ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, που σημειώνει πως από τις συναντήσεις της Παρασκευής δεν βγήκαν συμπεράσματα.

Ντάισελμπλουμ: Χαιρετίζω τη δήλωση Τσίπρα

Η Ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει πως θα κινηθεί για την επίλυση των οικονομικών και δημοσιονομικών της προβλημάτων, δήλωσε με γραπτό του μήνυμα στο Bloomberg ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο πρακτορείο.

«Χαιρετίζω την σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην οποία αναφέρει ότι η νέα κυβέρνηση θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους», αναφέρει ο Ντάισελμπλουμ.

«Είχα εποικοδομητικές συζητήσεις με μέλη της νέας ελληνικής κυβέρνησης χθες (την Παρασκευή). Δεν βγήκαν συμπεράσματα», σημειώνει, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου. «Τώρα είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να καθορίσει τη θέση της ως προς το πώς θα κινηθεί στη συνέχεια».

Ο ίδιος ανέφερε πως οι αποφάσεις για μια διάδοχη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης «θα ληφθεί από κοινού στο Eurogroup τις ερχόμενες εβδομάδες».

Θετική ήταν η αντίδραση και της Ιταλίας στη δήλωση Τσίπρα. Ερωτηθείς να σχολιάσει την δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού, ο Φίλιππο Τάντεϊ, οικονομικός σύμβουλος του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, είπε πως «η δήλωση αυτή δεν είναι μόνο σημαντική αυτή καθ' εαυτή, αλλά ειδικότερα διότι συμπληρώνεται από την νέα διαβεβαίωση ότι γίνεται συγκεκριμένη προσπάθεια για διευθέτηση των διαρθρωτικών προβλημάτων από τη νέα ελληνική κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v