Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Κατάργηση τρόικας και σχέδιο εκτάκτου ανάγκης

Δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν ετοιμάζει σχέδιο για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας έως το καλοκαίρι. Παράλληλα, εξετάζει την κατάργηση της τρόικας με τη μορφή που είναι σήμερα.

Γιούνκερ: Κατάργηση τρόικας και σχέδιο εκτάκτου ανάγκης

Δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας Handelsblatt επικαλείται κύκλους της ΕΕ και αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιθυμεί την κατάργηση της τρόικας για την Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα ότι «πρέπει άμεσα να βρεθεί μία εναλλακτική λύση».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πιο ήπια στάση της ελληνικής πλευράς τις τελευταίες ημέρες οδήγησε τον Γιούνκερ σε αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι η κατάργηση της τρόικας είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ είναι “αποφασισμένος” να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, σημειώνει από την πλευρά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με κύκλους του κ. Γιούνκερ, η «φρικτή ρητορική των Αθηνών» δεν σημαίνει ότι ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πρόθυμος να διεξάγει εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο βοήθειας το οποίο θα συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει την επόμενη Τέταρτη όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες. Πάντως, η Κομισιόν έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ως το καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v