Τσίπρας: Προτεραιότητα μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό

Η επίσκεψη στην Κύπρο έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για εμάς, τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη. Ευχήθηκε «το νέο ξεκίνημα να συνδυαστεί με την ανάγκη ο ελληνικός λαός να αποκτήσει φωνή και δύναμη για να διεκδικήσει τα δίκια του, έτσι όπως τα αξίζει»...

Τσίπρας: Προτεραιότητα μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό

Στη Λευκωσία μετέβη σήμερα για σειρά επαφών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο επισκέψεών του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Toν Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της μεγαλονήσου, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στον διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρώτο επίσημο ταξίδι δεν είναι τυχαίο ότι είναι η Κύπρος. Όπως ανέφερε, αυτό έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό για μας, η Κύπρος είναι στο μυαλό και την καρδιά μας.

«Η Κύπρος και η προσπάθεια για μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό αποτελεί προτεραιότητα», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε «το νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης να συνδυαστεί με την ανάγκη ο ελληνικός λαός να αποκτήσει φωνή και δύναμη για να διεκδικήσει τα δίκια του, έτσι όπως τα αξίζει».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι καλωσορίζει την άφιξη κάθε Ελληνα Πρωθυπουργού και ιδιαίτερα ενός Πρωθυπουργού με νωπή και ισχυρή την εντολή και με γνωστό το ενδιαφέρον για την Κύπρο, που κάνει την επίσκεψη ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και καλοδεχούμενη.

Θέλω να πιστεύω, είπε ο Ν. Αναστασιάδης, ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών η συναντίληψη και το πνεύμα συνεννόησης και η στενή συνεργασία που πάντοτε υπήρχαν, θα επιβεβαιωθούν για άλλη μια φορά.

 



Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλ.Τσίπρα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν πολύ θετικά αποτελέσματα από τις επαφές του στην Κύπρο.

Ανέφερε ότι θα διεξαχθεί ανοικτός και ειλικρινής διάλογος για το πώς αντιμετωπίζονται τα διάφορα θέματα και κυρίως το κυπριακό, ενώ τόνισε ότι η επίσκεψή του σηματοδοτεί τη νέα αρχή της ενισχυμένης συνεργασίας Λευκωσίας - Αθήνας.

Την Τρίτη, ο Ελληνας Πρωθυπουργός αναχωρεί στις 12.30 από το Αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό την Ρώμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v