Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Α.: Επέβαλε πρόστιμο στην Ένωση Οδοντοτεχνιτών Κρήτης

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, από τις ενέργειες της Ένωσης προκύπτει η σαφής και συνεπής βούληση να συντονίσει την τιμολογιακή πολιτικής των μελών της.

Ε.Α.: Επέβαλε πρόστιμο στην Ένωση Οδοντοτεχνιτών Κρήτης

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού διαπίστωσε ότι η Ένωση Οδοντοτεχνιτών Κρήτης παραβίασε το άρθρο 1 του Ν. 703/1977, όπως ίσχυε  περί απαγορευμένων συμπράξεων, καθώς υιοθέτησε αποφάσεις με σκοπό τον άμεσο ή έμμεσο καθορισμό κατώτατων αμοιβών των μελών της, μέσω (α) σχετικής ρήτρας στο καταστατικό της Ένωσης για το διάστημα από το 1988 έως σήμερα και (β) της έκδοσης και κοινοποίησης στα μέλη της τιμοκαταλόγων με κατώτατες αμοιβές για το διάστημα από το 2001 έως το 2010.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τις ενέργειες αυτές προκύπτει, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η σαφής και συνεπής βούληση της Ένωσης να συντονίσει την τιμολογιακή πολιτικής των μελών της, κατά παράβαση των κείμενων εθνικών διατάξεων.

Για τη διάπραξη της προαναφερόμενης παράβασης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε στην Ένωση Οδοντοτεχνιτών Κρήτης περιορισμένο πρόστιμο (υπολογιζόμενο επί των εσόδων της Ένωσης, λόγω έλλειψης οικονομικών στοιχείων για τους κύκλους εργασιών των μελών της) και την υποχρέωσε, μεταξύ άλλων, να απαλείψει από το καταστατικό της προαναφερόμενη αντι-ανταγωνιστική ρήτρα, καθώς και να προβεί σε διατυπώσεις δημοσιότητας, και ειδικότερα να ενημερώσει εγγράφως όλους τους οδοντιάτρους και τους οδοντοτεχνίτες-μέλη της ότι οι τιμές των οδοντοτεχνικών εργασιών διαμορφώνονται ελεύθερα και να δημοσιεύσει το δελτίο τύπου της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε τοπικές εφημερίδες των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, όπου και εντοπίστηκε η παράβαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v