Οι Ελληνες ταξιδιώτες επιστρέφουν στο Ελ. Βενιζέλος

Βελτιωμένα εμφανίστηκαν όλα τα μεγέθη του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας κατά τον πρώτο μήνα του έτους. Πολύ σημαντική η αύξηση της κίνησης από τους Έλληνες που ταξιδεύουν ξανά.

Οι Ελληνες ταξιδιώτες επιστρέφουν στο Ελ. Βενιζέλος

Με την δυναμική της προηγούμενης χρονιάς, κατά την διάρκεια της οποίας κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις ξεχωρίζοντας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, συνέχισε να κινείται και κατά τον πρώτο μήνα του έτους το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Ο Ιανουάριος είναι ένας παραδοσιακά δύσκολος μήνας για την αεροπορική κίνηση, καθώς συνήθως καταγράφεται μια κόπωση μετά την αυξημένη εορταστική κίνηση. Ωστόσο φέτος η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 28% σε σχέση με τις επιδόσεις του αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς.

Ο αριθμός των επιβατών κινήθηκε μια ανάσα από το 1 εκατομμύριο. Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι πολύ αυξημένος ήταν αριθμός των επιβατών εσωτερικού που αυξήθηκαν κατά 44%. Οι επιβάτες εξωτερικού εξακολούθησαν να αυξάνονται με ρυθμό της τάξης του 20%. Σταδιακά και οι Έλληνες ταξιδιώτες επανακάμπτουν στα αεροπορικά ταξίδια σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 28%. Παράλληλα, πολύ σημαντική σε ποσοστό 51% ήταν η αύξηση που σημειώθηκε στο σκέλος του εγχώριου ταξιδιού.

Την ίδια στιγμή, πολύ σημαντική είναι η αύξηση των ξένων επισκεπτών με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, οι οποίοι κατά τον Ιανουάριο ενισχύθηκαν κατά 32%. Πρόκειται για μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η ελληνική πρωτεύουσα ανακάμπτει και καταλαμβάνει την θέση που της αξίζει ως τουριστικός προορισμός ακόμη και τη χειμερινή περίοδο.

Πτήσεις

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης συνοδεύτηκε από μεγέθυνση του αριθμού των πτήσεων. Κατά τον πρώτο μήνα του έτους ο αριθμός των πτήσεων ανήλθε σε 10.749 αυξημένος κατά 17,1%.

Η αύξηση προήλθε εξίσου τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, καθώς και οι δύο κατηγορίες ενισχύθηκαν εξίσου, με τις αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν επιπλέον αριθμό θέσεων σε πολλούς προορισμούς.

Σχέδια για νέα δρομολόγια από τη Blue Air

Μια από τις εταιρείες που ξεκίνησαν πρόσφατα την δραστηριοποίησή στους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι η ρουμανικών συμφερόντων Blue Air. Η εταιρεία, εκμεταλλευόμενη το κενό που άφησε στην αεροπορική εξυπηρέτηση του νησιού της Κύπρου το άμεσο λουκέτο στο οποίο υποχρεώθηκαν οι Κυπριακές Αερογραμμές ξεκίνησε, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, πτήσεις συνδέοντας την Λάρνακα με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα στελέχη της εταιρείας σε παρουσίαση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης της παρουσίας της εταιρείας στην αγορά της Αθήνας. Αυτό θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση που θα έχει η δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία προτίθεται να αποκτήσει παρουσία και στη γραμμή Αθήνα – Βουκουρέστι.

Να σημειωθεί ότι η σύνδεση της Ελλάδας με την Κύπρο είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές για τα ελληνικά αεροδρόμια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε η εκπρόσωπος του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Παπαδοπούλου, η επιβατική κίνηση στη γραμμή Αθήνα - Λάρνακα ανέρχεται σε 600.000 επιβάτες ετησίως.

Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο βρίσκεται στην 5η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών δρομολογίων και στην 7η θέση μεταξύ του συνόλου των προορισμών με τους οποίους συνδέεται το αεροδρόμιο της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v