Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Δεν συζητήσαμε με τους Έλληνες αλλαγές στο ζήτημα του χρέους

Με την Αθήνα υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο για το χρέος στο τρέχον πρόγραμμα. Δεν έχουμε συζητήσει με τις ελληνικές αρχές τυχόν αλλαγές, δηλώνει εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Το κρυφό ραντεβού Βαρουφάκη με Τόμσεν.

ΔΝΤ: Δεν συζητήσαμε με τους Έλληνες αλλαγές στο ζήτημα του χρέους

Το ΔΝΤ δεν έχει εισέλθει σε συζητήσεις με την Αθήνα για πιθανές αλλαγές στο πλαίσιο διαχείρισης του χρέους, τονίζει εκπρόσωπος του Ταμείου. 

"Υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο για τη διαχείριση του χρέους στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. Δεν έχει υπάρξει συζήτηση με τις ελληνικές αρχές για αλλαγή σε αυτό το πλαίσιο", δήλωσε  ο εκπρόσωπος.  

Σημειώνεται ότι όπως διέρρευσε σήμερα και επιβεβαιώθηκε εν συνεχεία αρμοδίως, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συνάντησε τον διευθυντή του τμήματος ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι την Κυριακή.

Τη συνάντηση αποκάλυψε ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, με μήνυμά του στο Twitter, επικαλούμενος «δύο αξιόπιστες πηγές», ενώ εν συνεχεία επιβεβαιώθηκε από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, "η συνάντηση ήταν φιλική και απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους".

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης όμως, στη συνέντευξή του στην ιταλική La Repubblica, ανέφερε ότι έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφορικά με την πρόταση για αναπτυξιακά ομόλογα. 

Δήλωσε παράλληλα αισιόδοξος ότι θα επιλυθεί το ελληνικό ζήτημα του χρέους και ότι είχε θετική υποδοχή κατά τις συναντήσεις που είχε με οικονομολόγους και επενδυτές στο Λονδίνο τη Δευτέρα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v