Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σουλτς: Αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, δεν έχει λεφτά

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε πως μπορεί να γίνει συζήτηση για νέες παραχωρήσεις στην Ελλάδα, αν η κυβέρνηση εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στους Ευρωπαίους εταίρους.

Σουλτς: Αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις, δεν έχει λεφτά

Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους και κινδυνεύει με χρεοκοπία αν δεν τον κάνει, προειδοποίησε σε συνέντευξη του στην γερμανική Handelsblatt o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Αν η Ελλάδα αλλάξει μονομερώς τις συμφωνίες, η άλλη πλευρά δεν είναι υποχρεωμένη να τις τηρήσει» ανέφερε στη συνέντευξη που αναμένεται να δημοσιευτεί την Πέμπτη. «Τότε δεν θα κατευθυνθούν άλλα χρήματα στην Ελλάδα και το κράτος δεν θα είναι σε θέση να χρηματοδοτηθεί» είπε ο κ. Σουλτς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε πως μπορεί να γίνει συζήτηση για νέες παραχωρήσεις στην Ελλάδα, αν η κυβέρνηση εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στους Ευρωπαίους εταίρους.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως μπορεί να βρεθούν τρόποι για να αποκτήσει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών πρόσβαση σε στοιχεία ενεργητικού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v