ΔΝΤ: Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη με την ελληνική κυβέρνηση

"Ανυπομονούμε να ακούσουμε από τις ελληνικές αρχές τις προτάσεις τους, τις ιδέες τους. Δεν έχουμε εμπλακεί σε τέτοιες συζητήσεις μέχρι σήμερα", τόνισε ο Τζέρι Ράις, μιλώντας στο τακτικό briefing του ταμείου.

ΔΝΤ: Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη με την ελληνική κυβέρνηση

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει εισέλθει ακόμη σε συζητήσεις για τις οικονομικές πολιτικές στην Ελλάδα με τη νέα κυβέρνηση και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση της οικονομίας και να συζητήσει τα επόμενα βήματα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. 

Στο τακτικό briefing του ταμείου, ο Τζέρι Ράις υπογράμμισε: "Ανυπομονούμε να ακούσουμε από τις ελληνικές αρχές τις προτάσεις τους, τις ιδέες τους. Δεν έχουμε εμπλακεί σε τέτοιες συζητήσεις μέχρι σήμερα". 

Σημειώνεται ότι ο Ελληνας υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε την Κυριακή στο Παρίσι με τον επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν, αλλά ο κ. Ράις ανέφερε ότι οι δυο άντρες δεν συζήτησαν συγκεκριμένα ζητήματα πολιτικής. 

Στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο κ. Ράις τόνισε ότι υπάρχει συμφωνημένο πλαίσιο με το Eurogroup που προβλέπει ελάφρυνση μόνο εάν κριθεί μη βιώσιμο και υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα τηρεί τις δεσμεύσεις της. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v