Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαιώνει ότι θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του σώματος την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου. H Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει τα σχέδιά της λέει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ. Ολα είναι ανοικτά, τονίζει.

Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου για την Ελλάδα

Με μήνυμά του στο Twitter, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επιβεβαιώνει ότι θα διεξαχθεί έκτακτο Eurogroup την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 17:30 τοπική ώρα, είδηση που είχε μεταδώσει πρώτο το Euro2day.gr σε σχετικό άρθρο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δηλώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει σχέδια στο Eurogroup για το πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα. Δήλωσε επίσης, ότι είναι απολύτως ανοιχτό το τι θα συμβεί με τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στήριξης.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν με την ελπίδα ότι θα έρθουν πιο κοντά σε μια συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο έχει «παραλύσει».

Οι διαπραγματεύσεις της Τετάρτης υποτίθεται ότι θα «απελευθερώσουν» τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, από το να χρειαστεί να ασχοληθούν με τις λεπτομέρειες των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει στο eurogroup τη στρατηγική της ως προς το πώς θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει το Reuters. «Είναι απολύτως ανοικτό το τι θα γίνει μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης», σημείωσε.

Οι διαφωνίες της Ελλάδας με την υπόλοιπη ευρωζώνη ως προς το μέλλον της χώρας μετά την σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές –σε συνδυασμό με το «πάγωμα» της ήδη καθυστερημένης δόσης από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης- έχουν δημιουργήσει ερωτήματα ως προς το για πόσο ακόμα θα μπορεί η χώρα να πληρώνει τους λογαριασμούς της, σχολιάζει το πρακτορείο.

Το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης λήγει στο τέλος του μήνα και η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει πει πως δεν θέλει να ζητήσει παράταση, καθώς θα υποχρεωνόταν να τηρήσει τα μέτρα λιτότητας τα οποία είχαν συμφωνηθεί από τους προκατόχους της.

Η ευρωζώνη από την πλευρά της επιμένει πως οι υποσχέσεις που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση πρέπει να τηρηθούν, εάν η Ελλάδα θέλει να λάβει περαιτέρω βοήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v