Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία Στουρνάρα για συμφωνία με την Ευρώπη

Ο κεντρικός τραπεζίτης εκτιμά ότι παρά τη σκληρή στάση των δυο πλευρών, στις κρίσιμες συνεδριάσεις των Euroworking Group, Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής θα μπουν οι βάσεις για συμφωνία επί της αρχής με τους πιστωτές.

Αισιοδοξία Στουρνάρα για συμφωνία με την Ευρώπη

Την αισιοδοξία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της εκφράζει, στις συζητήσεις του με συνεργάτες και συνομιλητές, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Φέρεται, μάλιστα, να δηλώνει ότι θεωρεί "τις πιθανότητες συμφωνίας μεγαλύτερες από τις πιθανότητες μη συμφωνίας".

Παρά την σκληρή στάση που κρατά τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι πιστωτές, οι οποίοι έχουν ήδη βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα, ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά ότι οι κρίσιμες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας (Euroworking Group, Eurogroup, Σύνοδος Κορυφής) θα θέσουν τις βάσεις για μία συμφωνία επί της αρχής μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημειώνουμε ότι μία πρώτη γεύση των όσων θα ακολουθήσουν την επόμενη κρίσιμη εβδομάδα θα δοθεί από την κυβέρνηση στις προγραμματικές δηλώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή.

Αμέσως μετά, αναμένεται η όποια προετοιμασία έχει γίνει από τις δύο πλευρές να εξετασθεί στο Εuroworking Group και στο έκτακτο Eurogroup της 11η Φεβρουαρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v