Σε ρόλο «ράμπο» ο Νικολούδης

Στις αρμοδιότητες του πρώην επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος περνά ο έλεγχος του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, οι υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου των υπουργείων καθώς και του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας.

Σε ρόλο «ράμπο» ο Νικολούδης

Το βαρύ πυροβολικό του ελεγκτικού μηχανισμού στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της διαφθοράς παίρνει στους ώμους του ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης.

Στις αρμοδιότητες του αδιάφθορου εισαγγελέα, πρώην επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος περνά ο επιχειρησιακός έλεγχος του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, οι υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου των υπουργείων, καθώς και του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας καταρτίζει συντονισμένα προγράμματα δράσης και ελέγχει την υλοποίησή τους από τους ελεγκτικούς και διωκτικούς μηχανισμούς και σώματα της Διοίκησης, ασκεί τον επιχειρησιακό έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, των υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου και του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, συντονίζει και εποπτεύει τη δράση τους, καθορίζει τις προτεραιότητες των ελεγκτικών τους δράσεων και τους αναθέτει τη διενέργεια συντονισμένων ή επιμέρους ελέγχων.

Έχει επί της ουσίας τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στους ελεγκτικούς μηχανισμούς με εξαίρεση το διορισμό των επικεφαλής των συγκεκριμένων υπηρεσιών όπου προβλέπεται κοινή απόφαση με τον αρμόδιο υπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v