Weidmann: Εκκληση σε Ελλάδα για αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις

Η ευρωζώνη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει υποψίες ότι συμμετέχει στην νομισματική χρηματοδότηση κρατών, τόνισε o Jens Weidmann στα περιθώρια της διάσκεψης του G20.

Weidmann: Εκκληση σε Ελλάδα για αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μια αξιόπιστη προσπάθεια να σταθεί και πάλι στα πόδια της μέσω νοικοκυρεμένων δημόσιων οικονομικών και μιας πιο ανταγωνιστικής οικονομίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Reuters o Jens Weidmann, επικεφαλής της Bundesbank.

«Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματα της μακροπρόθεσμα κάνοντας πιο στέρεα τα δημοσιονομικά της και πιο ανταγωνιστική την οικονομία της» ανέφερε ο κ. Weidmann στα περιθώρια της διάσκεψης του G20.

«Αλλά φυσικά, στο τέλος της ημέρας, πρέπει να κάνουν αξιόπιστες προσπάθειες να βελτιώσουν την κατάσταση με βιώσιμο τρόπο και να κάνουν την Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της» πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η ευρωζώνη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργήσει υποψίες ότι συμμετέχει στην νομισματική χρηματοδότηση κρατών.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η ευρωζώνη είναι λιγότερη ευάλωτη από ότι πριν κάποια χρόνια, προσθέτοντας πως οι τράπεζες είναι πιο σταθερές και έχουν μικρότερη έκθεση στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v