Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Newsweek: Οι συνέπειες για το ΝΑΤΟ αν η Ελλάδα στραφεί στη Ρωσία

"Ανάρμοστη απειλή από ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ", χαρακτήρισε τη δήλωση Καμμένου για χρηματοδότηση της Ελλάδας από τη Ρωσία, ο Dr. Jonathan Eyal από το think tank Άμυνας και Ασφάλειας της Royal United Services Institute.

Newsweek: Οι συνέπειες για το ΝΑΤΟ αν η Ελλάδα στραφεί στη Ρωσία

Σοβαρές θα είναι οι συνέπειες σε περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία για το χρέος με την Ευρωζώνη και στραφεί στη βοήθεια της Ρωσίας, προειδοποιούν ειδικοί, σύμφωνα με το Newsweek.

"Ο Υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος τόνισε ότι η χώρα ενδεχομένως να υποχρεωθεί να υλοποιήσει ένα «σχέδιο Β», σε περίπτωση που δε μπορέσει να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία με την Ευρωζώνη".

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «το plan B σημαίνει χρηματοδότηση από άλλες πηγές. Θα μπορούσε να είναι οι ΗΠΑ στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσε να είναι η Ρωσία, θα μπορούσε να είναι η Κίνα».

Σύμφωνα με τον Dr. Jonathan Eyal από το think tank Άμυνας και Ασφάλειας της Royal United Services Institute, η παραπάνω δήλωση ήταν «μια ανάρμοστη απειλή από ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ».

«Είναι προφανές ότι οι Ρώσοι έχουν μια ευκαιρία να επιδοτήσουν μια χώρα που μπορεί να σταματήσει την συναίνεση που απαιτείται για να διατηρηθούν οι κυρώσεις ενάντια της Ρωσίας. Είναι πράγματι πολύ σοβαρό. Οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να ήταν πολύ σοβαρές ανάλογα με το τι θα κάνει η Ελλάδα σε αντάλλαγμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v