Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρουφάκης: Η Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη

Η Άγκελα Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη, ο κ. Σόιμπλε είναι ο μόνος με πνευματική υπόσταση και οι Γερμανοί είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι από τους Έλληνες. Τάδε έφη Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη Stern λίγο πριν από το Eurogroup.

Βαρουφάκης: Η Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη

Την Άγκελα Μέρκελ, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και το γερμανικό λαό υμνεί ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stern.

Μιλώντας για τους Γερμανούς λίγο πριν από το κρίσιμο Eurogroup, δήλωσε πως «είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι, καλύτεροι από τους Γάλλους, καλύτεροι και από εμάς τους Έλληνες». Αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «την πιο έξυπνη πολιτικό στην Ευρώπη» συμπληρώνοντας «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Σε ό,τι αφορά το Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Είναι πιθανώς ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική υπόσταση και είναι δεσμευμένος Ευρωπαίος και ριζωμένος φεντεραλιστής».

Σχετικά με την έντονη κριτική που δέχεται από τη Γερμανία το ελληνικό αίτημα για το κούρεμα του χρέους, απάντησε: «Εάν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, τότε αυτό οδηγεί σε κούρεμα». Διευκρίνισε πως για αυτό «μπορούμε να εφεύρουμε πολλές ονομασίες» τονίζοντας πως η ελληνική αλλά και η γερμανική γλώσσα «είναι ιδιαίτερα δημιουργικές».  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v