Τι λέει για τα ταμειακά διαθέσιμα ο Μάρδας

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το χρέος της χώρας έκλεισε πέρυσι στο 185% του ΑΕΠ, ενώ αναφέρθηκε σε μια έκθεση του ινστιτούτου Levy βάσει της οποίας φέτος θα ξεπεράσει το 200%. Προανήγγειλε επανεξέταση των 20 μισθολογίων που υπάρχουν στο δημόσιο.

Τι λέει για τα ταμειακά διαθέσιμα ο Μάρδας
Aνησυχία για την πορεία του δημοσίου χρέους εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας αναφέροντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014 έκλεισε στο 185% του ΑΕΠ.

«Υπάρχει μια μελέτη του ινστιτούτου Levy σύμφωνα με την οποία θα ξεπεράσει το 200% το 2015», είπε.

Ο ίδιος κρατώντας αποστάσεις και χωρίς να υιοθετήσει τις προβλέψεις πριν την μελετήσει αναλυτικά, όπως τόνισε, σημείωσε πως είτε 185% είτε 205% το χρέος είναι μη βιώσιμο και πρέπει να το ελαφρύνουμε.

Σε ερώτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου εμφανίστηκε καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας «πως όταν είσαι σε εμπόλεμη κατάσταση δεν αποκαλύπτεις τα όπλα σου».

Παράλληλα προανήγγειλε επανεξέταση των 20 μισθολογίων που υπάρχουν στο δημόσιο ώστε να αμβλυνθούν τυχόν στρεβλώσεις καθώς και των μισθωτηρίων συμβολαίων που έχουν συνάψει διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου.

Ελ.Λ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v