Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΚ: Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει την Αθήνα

«Καλούμε τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην αποτελέσει εμπόδιο στην παροχή βοήθειας προς τους Ελληνες πολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετά τη σημερινή σύνοδο.

ΕΛΚ: Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει την Αθήνα

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις απευθύνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε ανακοίνωσή του μετά τη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει, το ανακοινωθέν, οι ηγέτες των κυβερνήσεων της Ε.Ε. υπογράμμισαν την ετοιμότητα να βρεθεί λύση στις οικονομικές προκλήσεις της Ελλάδας και εξέφρασαν την ελπίδα ότι «ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί υπό την πρωθυπουργία του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

«Καλούμε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια,. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο λόγω μονομερούς συμπεριφοράς», αναφέρει το ανακοινωθέν.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τους Ελληνες πολίτες να ξεπεράσουν τα οικονομικά προβλήματα. Καλούμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην αποτελέσει εμπόδιο στην παροχή βοήθειας προς τους Ελληνες πολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ Joseph Daul.

Σαμαράς: Η αίσθηση αδιεξόδου δεν βοηθά

«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσώπησε τη ΝΔ στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε επίσης ότι «η αίσθηση αδιεξόδου ασφαλώς δεν βοηθά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v