Ρέγκλινγκ: To Grexit είναι η ακριβότερη επιλογή

Mια ελληνική έξοδος θα ήταν η πιο ακριβή από όλες τις δυνατές λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες της νομισματικής ένωσης, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ρέγκλινγκ: To Grexit είναι η ακριβότερη επιλογή

Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν η ακριβότερη από όλες τις δυνατές λύσεις, δήλωσε την Παρασκευή στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Mια ελληνική έξοδος θα ήταν η πιο ακριβή από όλες τις δυνατές λύσεις, τόσο για την Ελλάδα και την Γερμανία, όσο και για τις άλλες χώρες της νομισματικής ένωσης» υποστήριξε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Ρέγκλινγκ.

Εν τω μεταξύ πάντως το Spiegel, όπως μεταφέρει το πρακτορείο DTS αναφέρει πως το Eurogroup εξέτασε και ακραία σενάρια. Ένα εξ αυτών η πιθανότητα Grexit που θα μπορούσε να συνδυαστεί και με αποχώρηση της Κύπρου από το ευρώ, δεδομένων των οικονομικών σχέσεων των δυο χωρών.

Ακόμα και στην πιθανότητα που συνέβαινε κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι το κόστος θα είναι διαχειρίσιμο για την Ευρώπη, αν και σημειώνεται ότι το πιθανότερο είναι ότι η Κύπρος θα λάμβανε στήριξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v