«Κόλλησε» η ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας

Κυβερνητική εμπλοκή για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Δεν θα πραγματοποιηθεί το διάγγελμα Τσίπρα με το οποίο αναμένονταν να χρίσει υποψήφιο τον Δ. Αβραμόπουλο. Αντίδραση από Αριστερή Πλατφόρμα. Για Τρίτη μεταφέρεται η ανακοίνωση. Σενάριο και για Ντ. Μπακογιάννη.

«Κόλλησε» η ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας

Ολική ανατροπή στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας στο όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ετσι, ενώ όλοι περίμεναν τις ανακοινώσεις από τον Αλέξης Τσίπρα, έγινε γνωστό ότι αυτές δεν θα πραγματοποιηθούν, δίνοντας συνέχεια στο σίριαλ.

Οπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ  Σακελλαρίδης, η ανακοίνωση του ονόματος θα γίνει την Τρίτη, αφού προηγηθεί συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την Αριστερή Πλατφόρμα και ότι «το πρόσωπο έχει βρεθεί».

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες διακινείται και σενάριο που θέλει ως υποψήφια για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και την Ντόρα Μπακογιάννη μετά από πρόταση που φέρεται να έκανε ο Πάνος Καμμένος.

Το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του. Από το Μέγαρο Μαξίμου πέρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μάλιστα οι αντιδράσεις φαίνεται πως είναι έντονες από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ ο ίδιος ο Π. Λαφαζάνης αποχώρησε εκνευρισμένος.

Νωρίτερα τον πρωθυπουργό επισκέφθηκε και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποχώρησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα από το πρωθυπουργικό γραφείο. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν στη σύσκεψη συζητήθηκε και το όνομα του υποψηφίου διαδόχου του Κάρολου Παπούλια ο Πάνος Καμμένος αρκέστηκε να απαντήσει δυο φορές «θα σας τα πει όλα ο πρωθυπουργός».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες είχε υπάρξει νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ελληνα επίτροπο, ενώ ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v