Ντράγκι: Χτύπησε «καμπανάκι» για Ελλάδα στο Eurogroup

Ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε ότι η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες επιδεινώνεται, καθώς οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αποσύρουν καταθέσεις και η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, σύμφωνα με αξιωματούχο που μετείχε στις συνομιλίες.

Ντράγκι: Χτύπησε «καμπανάκι» για Ελλάδα στο Eurogroup

Αρκετοί υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης κατέβαλαν προσπάθειες να πείσουν την Ελλάδα ότι είναι πολύ μεγάλοι οι κίνδυνοι εξόδου από το πρόγραμμα διάσωσης χωρίς να έχει συμφωνηθεί νέα χρηματοδότηση, κατά το χθεσινό θυελλώδες Εurogroup, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε ότι η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες επιδεινώνεται, καθώς οι πολίτες και οι επιχειρήσεις αποσύρουν καταθέσεις και η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, σύμφωνα με παράγοντα που μετείχε στις συνομιλίες.

Η ΕΚΤ έχει ήδη αποφασίσει να μη δέχεται τα κρατικά ομόλογα ως εγγύηση για βραχυπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο κ. Ντράγκι δεν σχολίασε αν η ΕΚΤ προτίθεται να αποκόψει τις τράπεζες και από τη ρευστότητα της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, αλλά «ήταν σαφές από αυτά που είπε, ότι αρχίζει να τίθεται το θέμα».

Παράλληλα, υπουργοί από αρκετές άλλες χώρες διαμαρτυρήθηκαν ότι η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να καταδείξει ποια μέτρα είναι έτοιμη να λάβει σε αντάλλαγμα για να συνεχιστεί η βοήθεια, σύμφωνα με τις πηγές της WSJ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v