Τσίπρας: Το παλιό πρόγραμμα λιτότητας είναι νεκρό

Η Ελλάδα δεν έχει Plan Β γιατί θα μείνει στο ευρώ, δήλωσε σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Stern ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: Το παλιό πρόγραμμα λιτότητας είναι νεκρό

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει σε οποιαδήποτε παράταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, δήλωσε σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Stern ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ωστόσο ότι θέλει να κρατήσει την χώρα στο ευρώ. 

«Για εμάς το παλιό πρόγραμμα λιτότητας είναι νεκρό» ανέφερε στο Stern ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η πρόταση για παράταση του προγράμματος κατά έξι μήνες δεν έχει νόημα.

«Όποιος προτείνει ότι το τρέχον πρόγραμμα πρέπει να παραταθεί κατά έξι μήνες χάνει την ώρα του» υποστήριξε. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια στην Ευρώπη για τελεσίγραφα.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα προετοιμάζεται για μια έξοδο από την ευρωζώνη με ένα Plan B, ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν χρειαζόμαστε ένα τέτοιο σχέδιο. Γιατί θα μείνουμε στο ευρώ».

Όπως μεταδίδει το Reuters, το περιοδικό σημειώνει πως η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και ότι κάποια κομμάτια προστέθηκαν μετά από ερωτήσεις που έγιναν στον κ. Τσίπρα την Δευτέρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v