Πορτογαλία: Η Αριστερά προειδοποιεί για το Grexit

Το ευρώ θα είναι καταδικασμένο από την στιγμή που θα φύγει η πρώτη χώρα, δήλωσε σε συνέντευξη της στο Reuters η επικεφαλής του Αριστερού Μπλοκ, Catarina Martins.

Πορτογαλία: Η Αριστερά προειδοποιεί για το Grexit

To χρέος της Πορτογαλίας θα είναι ο νέος στόχος των κερδοσκόπων αν οι χώρες της Ευρώπης σπρώξουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ, δήλωσε η επικεφαλής του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος της χώρας, Αριστερό Μπλοκ.

H ίδια προέβλεψε σε συνέντευξη της στο Reuters πως το ευρώ θα καταρρεύσει αν αποχωρήσει η Ελλάδα.

«Αν μια χώρα φύγει από το ευρώ, θα μπορούν να φύγουν και άλλες. Η κερδοσκοπική δράση θα είναι πολύ ισχυρή και η Πορτογαλία θα είναι η πιο αδύναμη χώρα, υπερβολικά ευάλωτη στις κερδοσκοπικές πιέσεις από τις οποίες δεν θα μπορεί να προστατευτεί» υποστήριξε η Catarina Martins.

Το Αριστερό Μπλοκ είναι σύμφωνα με το Reuters το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Πορτογαλία, αλλά συγκεντρώνει πολύ χαμηλότερα ποσοστά.

«Το ευρώ θα είναι καταδικασμένο από την στιγμή που θα φύγει η πρώτη χώρα. Είναι καταδίκη για το ευρώ να μείνουν τα πάντα ως έχουν, γιατί η λιτότητα δεν είναι ο τρόπος για να ισοσκελιστούν οι προϋπολογισμοί και να πληρωθούν τα χρέη» τόνισε, λέγοντας πως η λιτότητα αυξάνει την ανισότητα στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v