Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Οι Ευρωπαίοι αποφασίζουν για το αίτημα παράτασης

Απέφυγε να πάρει θέση ο εκπρόσωπος του Ταμείου. Περιμένουμε να αποσαφηνιστούν οι θέσεις της κυβέρνησης, δηλώνει. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκτίμηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, προσθέτει.

ΔΝΤ: Οι Ευρωπαίοι αποφασίζουν για το αίτημα παράτασης

Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση αφορά το ευρωπαϊκό τμήμα του προγράμματος και θα κριθεί από τους Ευρωπαίους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gery Rice, αποφεύγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να πάρει θέση.

O ίδιος επανέλαβε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα κρατήσει ως τον Μάρτιο του 2016 οπότε δεν χρειάζεται να παραταθεί. Επισήμανε παράλληλα πως είναι τελείως υποθετικό να πει κανείς αν το πρόγραμμα του Ταμείου με την Ελλάδα θα συνεχιζόταν και χωρίς τους Ευρωπαίους.

Σημείωσε ότι το Ταμείο συζητάει μαζί με την Κομισιόν και την ΕΚΤ για να καταλάβει καλύτερα τα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης και τις προτεραιότητες της. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, υπογράμμισε. Ανέφερε ακόμα όλα τα μέρη εργάζονται για να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα έχει ζητήσει νέο πρόγραμμα από το ΔΝΤ ο κ. Rice απάντησε αρνητικά.

Όσον αφορά την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως οι απεσταλμένοι του Ταμείου δεν βρίσκονται στην Αθήνα για να ελέγξουν τις λεπτομέρειες και να λάβουν τα τεχνικά στοιχεία ώστε να είναι σε θέση να κάνουν μια ανάλυση για την βιωσιμότητα του χρέους.

Ο κ. Rice προσέθεσε ότι τα προγράμματα του ΔΝΤ έχουν πάντα ευελιξία, κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο που εξελίχτηκε και προσαρμόστηκε το ελληνικό πρόγραμμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v