Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρή γραμμή στην Ελλάδα ζητούν βουλευτές του CDU

Ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία ζητούν να καταψηφιστεί η 4μηνη παράταση. Σκληρή η μάχη στην Bundestag για την επικύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα. Τι είπε η Angela Merkel στην κλειστή συνεδρίαση με τους βουλευτές.

Σκληρή γραμμή στην Ελλάδα ζητούν βουλευτές του CDU

Ενώ Μέρκελ και Σόιμπλε προσπαθούν να πείσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν τη νέα συμφωνία για την Ελλάδα στη Bundestag  στη συνεδρίαση της Παρασκευής, μια ομάδα βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης διαφωνεί και ζητά πιο σκληρή γραμμή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, πρόκειται για μία ομάδα συντηρητικών βουλευτών οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν καταψηφίσει τα προγράμματα στήριξης για την Ελλάδα. Τώρα προειδοποιούν ότι επιδεικνύεται επικίνδυνη επιείκεια στην Αθήνα και παραθέτουν τις ανησυχίες τους για την παράταση της δανειακής σύμβασης.

«Η απλή παράταση του προγράμματος στήριξης χωρίς αποτελεσματικούς όρους σημαίνει ότι εν γνώση μας σπαταλάμε χρήματα για μία χαμένη υπόθεση» προειδοποίησε ο επικεφαλής της επιτροπής του CDU, Kurt Lauk και ο γενικός του γραμματέας Wolfgang Steiger, σε επιστολή τους προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, την οποία αποκαλύπτει η FAZ.

Την Τρίτη, συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών για να αποφασίσει την στάση που θα τηρήσει ενόψει της ψηφοφορίας της Παρασκευής. Δημοσίευμα του Bloomberg κάνει λόγο για "άσκηση πολιτικών πιέσεων" από την καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας προς τους βουλευτές προκειμένου να υπάρξει το πράσινο φως από το κοινοβούλιο. Η Angela Merkel μίλησε στους βουλευτές του κόμματός της σε συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ τους ζήτησε να στηρίξουν την 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης αν και δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη δουλειά να κάνει.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), φάνηκε πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν έως και 60 «όχι» από βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης. Όπως αναφέρει η Rheinische Post πρόκειται κυρίως για νέους βουλευτές αλλά και βουλευτές από το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών που εδώ και μέρες εκφράζουν επιφυλάξεις για την παράταση του ελληνικού προγράμματος. Σε έκτακτη συνεδρίαση της CSU ο Β. Σόιμπλε θα ενημερώσει σήμερα Τετάρτη διεξοδικά τους βουλευτές για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα, ενώ αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στην Κ.Ο. της CDU / CSU δοκιμαστική ψηφοφορία.

Στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν αποκλείεται για πρώτη φορά βουλευτές του κόμματος της Αριστεράς που ανέκαθεν ψήφιζαν κατά των πακέτων διάσωσης λόγω των μέτρων λιτότητας που τα συνόδευαν, να ψηφίσουν αυτή τη φορά υπέρ, με βασικό επιχείρημα ότι λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο