Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθιός: Η ασάφεια στην οικονομική πολιτική προκαλεί ανησυχία

Η παρατεταμένη σύγχυση για φορολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά σενάρια αναβιώνουν ημέρες ύφεσης και απραξίας στην αγορά με όσα μπορεί να σημαίνει αυτό για την ανάκαμψη, τονίζει ο κ. Μαθιός.

Μαθιός: Η ασάφεια στην οικονομική πολιτική προκαλεί ανησυχία
«Αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για τις οικονομικές εξελίξεις μέσα σε παρατεταμένη σύγχυση για φορολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά σενάρια αναβιώνουν ημέρες ύφεσης, αμηχανίας και απραξίας στην αγορά με όσα μπορεί να σημαίνει αυτό για την ανάκαμψη και πολύ περισσότερο για την ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός σε προγραμματισμένη σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου στην οποία εξετάσθηκαν και οι τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΒΑΠ, η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης για την γεφύρωση του κενού μετά την λήψη της παράτασης της δανειακής σύμβασης έγινε και με ρεαλισμό και με τρόπο που να αποκαθιστά τις πιθανές ανησυχίες εντός και εκτός της Ελλάδος. Ωστόσο, σημειώνει, παραμένουν πολλά ακόμη που πρέπει να διευκρινισθούν για τα επόμενα βήματα στην οικονομία με ιδιαιτέρας προσοχής αυτά που αφορούν την φορολογική πολιτική.

«Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η φορολογική πολιτική και οι παράμετροί της μπορούν να λειτουργήσουν ή ευεργετικά ή αρνητικά στην οικονομία. Άλλο αποτελεσματικό εργαλείο δεν υπάρχει για άμεση απόδοση. Για το λόγο αυτό, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αποφυγή σύγχυσης», καταλήγει ο κ. Μαθιός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v