Η Κριστίν Λαγκάρντ παίρνει θέση για Ελλάδα και... γυναίκες

Διπλωματική θέση πήρε η διευθύντρια του ΔΝΤ στο ερώτημα ποιος ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Ευρώπη, η Ελλάδα ή η Γερμανία.

Η Κριστίν Λαγκάρντ παίρνει θέση για Ελλάδα και... γυναίκες
Στη χιουμοριστική εκπομπή του John Stewart εμφανίστηκε η διευθύντρια του ΔΝΤ αναδεικνύοντας ένα διαφορετικό... λίγο πιο ανάλαφρο πρόσωπο.

Μίλησαν για τη θέση της γυναίκας και την οικονομική της κατάσταση παγκοσμίως αλλά και για την οικονομική κρίση, με την Κριστίν Λαγκάρντ να "υπενθυμίζει" πως η Αμερική είναι η πρώτη υπεύθυνη που την πυροδότησε.

Αναπόφευκτα η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ελληνικό ζήτημα, με τον John Stewart να ζητά από τη διευθύντρια του ΔΝΤ να εκτιμήσει ποιος είναι εκείνος που ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Ευρώπη, η Ελλάδα ή η Γερμανία. Εκείνη απέφυγε την ευθεία απάντηση δείχνοντας το διπλωματικό της πρόσωπο.


"Είναι πιο περίπλοκο από αυτό. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες λένε: 'Σας δανείσαμε χρήματα τα οποία δανειστήκαμε ακόμη και με υψηλότερο επιτόκιο'. Όντως η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη, οπότε δανείζει περισσότερα. Η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και δάνεισε επίσης πολλά. Η Μάλτα, η Κύπρος και η Σλοβενία  δάνεισαν λιγότερα χρήματα γιατί είναι μικρότερες. Αλλά όλοι συνεισέφεραν".

Πηγή: Real.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v