Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή ΠΙΣ προς ΕΟΠΥΥ για βεβαιώσεις φόρου 2014

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις βεβαιώσεις φόρου του 2014 των παρόχων υγείας ζητά με επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Επιπλέον ρωτά πότε θα ολοκληρωθεί η οριστική εκκαθάριση αλλά και πότε εξοφληθούν οι πάροχοι υγείας.

Επιστολή ΠΙΣ προς ΕΟΠΥΥ για βεβαιώσεις φόρου 2014
Ο Πανελλήνιο Ιατρικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό με αφορμή τις βεβαιώσεις φόρου για το 2014 των παρόχων υγείας, όπου μεταξύ άλλων ρωτά εάν οι βεβαιώσεις φόρου περιλαμβάνουν το clawback του πρώτου εξαμήνου όπως είχε δοθεί αρχικά, χωρίς να γίνει νέος προσδιορισμός μετά την εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής απόφασης για το ατομικό όριο ανά πάροχο από 1.1.2014.

Επιπλέον, ρωτά τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η οριστική εκκαθάριση από τις Ελεγκτικές Εταιρείες και πώς θα καλυφθούν τυχόν πιστωτικές διαφορές που θα προκύψουν από την τελική εκκαθάριση αφού θα έχουν δοθεί οι παρακρατήσεις φόρων.

Τέλος, ο Σύλλογος ζητά να μάθει πότε θα αποζημιωθούν οι υπηρεσίες των παρόχων υγείας.

Η επιστολή του ΠΙΣ:

«Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ στις 25.2.2015 με το οποίο πληροφορείτε τους παρόχους υγείας ότι οι βεβαιώσεις φόρου του 2014 περιλαμβάνουν το σύνολο των τιμολογίων που εξοφλήθηκαν, είτε μέσω της διαδικασίας συμψηφισμού, θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε επισήμως τα κάτωθι:

• Εάν οι βεβαιώσεις φόρου περιλαμβάνουν το clawback του πρώτου εξαμήνου όπως είχε δοθεί αρχικά, χωρίς να γίνει νέος προσδιορισμός μετά την εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής απόφασης για το ατομικό όριο ανά πάροχο από 1.1.2014.

• Επίσης να μας ενημερώσετε γιατί δεν έχει ανακοινωθεί και υπολογισθεί και το δεύτερο εξάμηνο του 2014, για να υπολογισθεί στη χρήση του 2014.

• Για ποιόν λόγο οι Ελεγκτικές Εταιρείες δεν έχουν ολοκληρώσει το έργο τους, παρά την αντίθεσή μας σε αυτές, ώστε να γίνει οριστική εκκαθάριση.

• Εάν μετά την τελική εκκαθάριση υπάρξουν διαφορές, πως φορολογικά μπορεί να πραγματοποιηθεί, να καλυφθεί αν υπάρξουν πιστωτικά τιμολόγια, αφού έχουν δοθεί οι παρακρατήσεις φόρων.

• Επίσης πρέπει να μας απαντήσετε πότε επιτέλους, παρά το «ιατροκτόνο» clawback και rebate, θα αποζημιωθούν οι υπηρεσίες των παρόχων υγείας.

Ευελπιστούμε στην άμεση απάντησή σας και ως μέλος παράλληλα του ΕΟΠΥΥ, ζητώ από εσάς και το Διοικητικό Συμβούλιο να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα που εντείνουν τις σχέσεις ΕΟΠΥΥ - παρόχων υγείας, αλλά και επιτέλους να υπάρξει ευταξία και ευνομία, όπως επιβάλλεται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v