Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης σε Βούτση: Πότε θα οριστούν οι αρμοδιότητες Κατρούγκαλου

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτά πότε θα καθοριστούν από τον πρωθυπουργό οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού ΔΜΗΔ κ. Κατρούγκαλου, επισημαίνοντας ότι θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του είναι βαρύνουσας σημασίας για τη διαπραγμάτευση.

Μητσοτάκης σε Βούτση: Πότε θα οριστούν οι αρμοδιότητες Κατρούγκαλου
Ερώτηση με την οποία ζητάει από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, να ενημερωθεί για πότε θα καθοριστούν από τον Πρωθυπουργό οι αρμοδιότητες του υπουργού αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργού Αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργου Κατρούγκαλου, είναι βαρύνουσας σημασίας τόσο για τη χώρα όσο και για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ως εκ τούτου η υλοποίησή τους θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθεί η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης:

ΘΕΜΑ: Καθορισμός αρμοδιοτήτων

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις του διακηρύσσει τις προθέσεις τις δικές του και της Κυβέρνησης συνολικά για τη ρύθμιση διάφορων θεμάτων που θεωρεί ότι εμπίπτουν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του, όπως ενδεικτικά:

• Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
• Η επιλογή των προϊσταμένων
• Η ολοκλήρωση ή μη της διαδικασίας του προγράμματος κινητικότητας
• Οι απολύσεις στο δημόσιο
• Η επανεξέταση από μηδενική βάση των νέων Οργανισμών και των αρμοδιοτήτων των Υπουργείων και των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας
• Το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα

Όλα τα παραπάνω αποτελούν βαρύνουσας σημασίας μεταρρυθμίσεις τόσο για τη χώρα όσο και για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ως εκ τούτου η υλοποίηση τους θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

1. Προτίθεται και πότε να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων του κ. Κατρούγκαλου, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει να εφαρμόζει τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τα θέματα της δημόσιας διοίκησης όπως διατυπώνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v