Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Ξεπαγώνει η βοήθεια της EBRD για την Ελλάδα

Το πράσινο φως για την παροχή στήριξης στην Ελλάδα θα ανάψει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Reuters: Ξεπαγώνει η βοήθεια της EBRD για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα ανάψει το πράσινο φως για την παροχή στήριξης στην Ελλάδα, δήλωσαν στο Reuters καλά πληροφορημένες πηγές της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε υποβάλλει αίτημα πέρυσι για να λάβει στήριξη από την τράπεζα, αλλά η διαδικασία «πάγωσε» λόγω της αβεβαιότητας για τις πρόσφατες εκλογές στην χώρα.

Ωστόσο η παράταση του προγράμματος για τέσσερις μήνες καθιστά την χώρα κατάλληλη για την λήψη πόρων από την τράπεζα. Πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι οι μέτοχοι της τράπεζας, 64 χώρες μαζί με την Ε.Ε. και την ΕΤΕπ, θα ψηφίσουν για την πρόταση την άλλη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πηγές, η πρόταση αναμένεται να εγκριθεί με το σκεπτικό ότι η Ελλάδα μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως «προσωρινός αποδέκτης» των πόρων της EBRD ως το 2020. Αυτό θα είναι παρόμοιο με το εξαετές σχέδιο των 500 – 700 εκατ. ευρώ που δόθηκε στην Κύπρο, την πρώτη χώρα που έλαβε στήριξη από την EBRD. Από τότε η EBRD έχει αποκτήσει μεγάλο μερίδιο σε μια από τις κυπριακές τράπεζες.

«Ναι η Ελλάδα θα λάβει την έγκριση. Αλλά το στοίχημα είναι να οριστεί η έγκριση με αρκετά λεπτομερή τρόπο και ένα είναι προσωρινή όπως και στην περίπτωση της Κύπρου» δήλωσε μια πηγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v