Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκουρλέτης: «Ναι» σε νέο δάνειο υπό προϋποθέσεις

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος για τις συλλογικές συμβάσεις δεν παγώνει, παραδέχεται όμως ότι θα ζητηθεί η άποψη των θεσμών.

Σκουρλέτης: «Ναι» σε νέο δάνειο υπό προϋποθέσεις

«Ναι» σε ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, με πρόγραμμα αντιυφεσιακό και αντιμνημονιακό και εντός της ευρύτερης διαπραγμάτευσης, λέει ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Λέει παράλληλα πως δεν έχει ανοίξει με λεπτομέρειες η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό. 

Ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος για τις συλλογικές συμβάσεις δεν παγώνει, παραδέχεται όμως ότι θα ζητηθεί η άποψη των θεσμών, και επιμένει ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται από τις προγραμματικές της δηλώσεις.

Για το θέμα του κατώτατου μισθού, αναφέρει πως "πρόκειται για δέσμευση που θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου, σταδιακά. Ο χρονικός ορίζοντας είναι για μέσα στο 2016".

Αναφερόμενος στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «η πολυφωνία είναι κάτι που χαρακτηρίζει το κόμμα, και εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι εμείς να εξασφαλίσουμε μέσα από τον έντονο εσωτερικό διάλογο την αναγκαία ενότητα της κυβέρνησης αλλά και τη διαμόρφωση σχέσεων εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πάει σε επανασχεδιασμό του συνόλου της επιδοματικής πολιτικής, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει περικοπές.

Σε ερώτηση για την "μερική αναστολή" του προγράμματος Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως δεν συμφωνεί με αυτόν τον όρο, σημειώνοντας πως "είναι διαφορετικό να λες ότι η εφαρμογή του επεκτείνεται σε ένα βάθος χρόνου. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν λέγεται αναστολή. Εδώ έχουμε μια νέα παράμετρο που δεν γνωρίζαμε πριν. Μια τετράμηνη συμφωνία - γέφυρα. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα προετοιμάζουμε ή θα βρισκόμαστε κάτω από ένα καθεστώς διαπραγμάτευσης, για το μεγάλο ζήτημα που είναι το θέμα του χρέους".

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v