Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Telegraph και τα... νέα ελληνικά νομίσματα

Το 50δραχμο θα φέρει τη φωτογραφία του Κορνήλιου Καστοριάδη και το 200δραχμο του Οδυσσέα Ελύτη, λέει χαριτολογώντας (;) ο αρθρογράφος της Telegraph, σε ανάλυσή για τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας και το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη.

Η Telegraph και τα... νέα ελληνικά νομίσματα

«Τα σχέδια για τα νέα χαρτονομίσματα της Ελλάδας είναι έτοιμα. Αυτό των 50 δραχμών θα είναι πράσινο και θα φέρει τη φωτογραφία του Κορνήλιου Καστοριάδη – του Μαρξιστή φιλοσόφου, που ήταν ορκισμένος πολέμιος της ιδιωτικοποίησης».

Με αυτό τον τρόπο ξεκινά το άρθρο του για την Ελλάδα ο δημοσιογράφος της Telegraph, Άμπροους Έβανς Πρίτσαρντ και συνεχίζει: «Ο Νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης θα βρίσκεται στο πορτοκαλί χαρτονόμισμα των 200 δραχμών, ενώ το ανώτερο χαρτονόμισμα θα είναι αυτό των 10.000 δραχμών, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο υπερπληθωρισμός και να μην προκληθεί μεγαλύτερο σοκ στην χρεωμένη Ελλάδα».

Κατά τον Πρίτσαρντ, αυτό το... αστείο έχει και μια κάποια δόση αλήθειας από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει υπογράψει μια προσωρινή «κατάπαυση του πυρός» με τους πιστωτές της που πηγαίνει μέχρι τον Ιούνιο και έχει παραπέρα. «Κάθε πλευρά έχει συμφωνήσει με κυνισμό να εξαπατάει την άλλη, γνωρίζοντας πως αυτή η ενδιάμεση συμφωνία αποφεύγει την αληθινή φύση της κρίσης στην Ελλάδα και δεν μπορεί να γεφυρώσει το τεράστιο πολιτικό χάσμα».

Πηγή: Real.gr 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v