Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΒ: Τριμερής διάλογος στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Εμβάθυνση του διαλόγου ζήτησε ο ΣΕΒ από τον Πάνο Σκουρλέτη. Υποστήριξη στους ευρωπαϊκούς κανόνες, τη μάχη για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας. Η θέση για τον κατώτερο μισθό.

ΣΕΒ: Τριμερής διάλογος στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνο Σκουρλέτη είχαν σήμερα, αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα. Όπως τονίστηκε σχετικά ο ΣΕΒ ζήτησε συστηματικό κοινωνικό διάλογο, τριμερούς χαρακτήρα, για να υπάρξει σε όσα περισσότερα θέματα γίνεται σύγκλιση απόψεων. Ειδικότερα, για τις μεταβολές στο νομοθετικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων ο ΣΕΒ επεσήμανε ότι υποστηρίζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες, τη μάχη για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας και τη συνδρομή της Διεθνούς Οργάνωση Εργασίας στην εμβάθυνση του κοινωνικού διαλόγου στη χώρα μας και στις πολιτικές για την απασχόληση. 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας προέβη στην ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ: «Εξηγήσαμε στον κ. Υπουργό ότι ο ΣΕΒ εκπροσωπώντας μικρές, μεσαίες, μεγάλες και οργανωμένες επιχειρήσεις ενδιαφέρεται να υπάρχουν σωστές εργασιακές σχέσεις και τονίσαμε ότι η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων είναι προς όφελος όλων: της πολιτείας, των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων»

Σε ερώτηση για τον κατώτατο μισθό ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Φέσσας τόνισε ότι «απ’ τη δική μας πλευρά θεωρούμε ότι το θέμα του κατώτατου μισθού έχει μεγάλη κλαδική εξάρτηση. Υπάρχουν κλάδοι που πληρώνουν πολύ καλύτερα από τον κατώτατο μισθό και υπάρχουν άλλοι κλάδοι που δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί πληρώνοντας έναν υψηλό κατώτατο μισθό.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ο κ. Φέσσας επεσήμανε ότι «προτείναμε στον κ. Υπουργό να είναι τριμερής ο κοινωνικός διάλογος, δηλαδή να μετέχει και η Πολιτεία μαζί με τους εργαζόμενους και τους εργοδότες».

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, από πλευράς του Συνδέσμου συμμετείχαν, επίσης, οι Αντιπρόεδροι κκ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Χάρης Κυριαζής και η Διευθύντρια του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. Ρένα Μπαρδάνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v