Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ σε Τσίπρα: Τώρα χρειάζονται μέτρα

Εύχομαι στην Ελλάδα ένα καλό μέλλον ως μέλος της ευρωζώνης, δήλωσε τη Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη διαμηνύει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ. Εκνευρισμός για δηλώσεις Βαρουφάκη.

Μέρκελ σε Τσίπρα: Τώρα χρειάζονται μέτρα

Η τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος δίνει τη δυνατότητα να κλείσει με επιτυχία το πρόγραμμα στη βάση των όρων που ήδη εμπεριέχονται σε αυτό, δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της τη Δευτέρα στο πλαίσιο ενός συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Βερολίνο. 

«Τώρα θα πρέπει», τόνισε, «να συγκεκριμενοποιηθούν οι προτάσεις των μεταρρυθμίσεων και να συζητηθούν με τους τρεις θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup».

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια προσέθεσε ότι εύχεται στην Ελλάδα ένα καλό μέλλον ως μέλος της ευρωζώνης.

H καγκελάριος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ευρώπη χρειάζεται πολύ χρόνο και επιμονή, για να αφήσει πλήρως την κρίση πίσω της και υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη περαιτέρω μεταρρυθμίσεων. Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και ανάπτυξη δε συνιστούν αντίφαση, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, σε επιβεβαίωση των θέσεων του Β. Σόιμπλε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις προς την ΕΚΤ τότε θα βρεθεί ενώπιον της χρεοκοπίας προχώρησε ο εκπρόσωπός του σήμερα στο Βερολίνο μετά από ερώτηση του MEGA.

«Ο Σόιμπλε εννοεί αυτά που λέει. Δεν απειλεί. Περιγράφει μια κατάσταση. Το εννοεί», είπε. Ο κ. Γιέγκερ πρόσθεσε ότι ο κ. Βαρουφάκης έκανε τόσο πολλές δηλώσεις το Σαββατοκύριακο που στο Βερολίνο έχουν χάσει τον λογαριασμό και θα πρέπει και εκείνος να ερωτηθεί εάν και η Ελλάδα είναι έτοιμη για χρεοκοπία

«Τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε η εμπιστοσύνη», συμπλήρωσε και τόνισε ότι «πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες και η Ελλάδα να μάθει να τηρεί τους διεθνείς κανόνες που έχει υπογράψει», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v