Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βόμβα De Guindos: Εξετάζεται τρίτο πακέτο ως €50 δισ. για Ελλάδα

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η νέα συμφωνία διάσωσης θα προσφέρει στην Ελλάδα μεγαλύτερη ευελιξία. Υποστήριξε ότι το ποσό θα κυμανθεί μεταξύ 30 και 50 δισ. ευρώ. Δεν βλέπω άλλη επιλογή από την αλληλεγγύη, δηλώνει.

Βόμβα De Guindos: Εξετάζεται τρίτο πακέτο ως €50 δισ. για Ελλάδα

Οι χώρες της ευρωζώνης βρίσκονται σε συζητήσεις για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ύψους 30 ως 50 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis De Guindos. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ισπανός υπουργός υποστήριξε πως η νέα συμφωνία διάσωσης θα παραχωρεί στην Ελλάδα μεγαλύτερη ευελιξία. Ο ίδιος τόνισε σε ομιλία του σε εκδήλωση στην Παμπλόνα ότι δεν βλέπει άλλη εναλλακτική για την Ελλάδα από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. 

Όπως γράφει το Euro2day.gr οι δανειστές εξέταζαν το ενδεχόμενο τρίτου δανείου για τη χώρα μας από τον Σεπτέμβριο του 2014. Τότε εκπρόσωπος του ESM εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί συνολικά άλλα 30 δισεκατομμύρια μέχρι και το 2016. Σε αυτό το ποσό, όμως, συμπεριλαμβάνονται οι εκκρεμείς δόσεις από Ε.Ε. και ΔΝΤ, το υπόλοιπο των κονδυλίων του ΤΧΣ και τα κέρδη από τα ομόλογα των κεντρικών τραπεζών SNPs.

Το θέμα του τρίτου δανείου όμως παρέμεινε παραμένει στο τραπέζι και ενισχύεται, καθώς τα 30 δισ. ευρώ έχουν αυξηθεί λόγω της αστοχίας του προϋπολογισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v