Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό ρεκόρ επιβατών εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Νέο ρεκόρ επιβατών εξωτερικού το Φεβρουάριο, μεγάλη άνοδο της κίνησης στα δρομολόγια εσωτερικού και επάνοδο των Ελλήνων επιβατών δείχνουν τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Ιστορικό ρεκόρ επιβατών εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Αθήνας

«Αναθέρμανση» των ταξιδιών των Ελλήνων και σταθερά ανοδική τάση των ξένων επιβατών δείχνουν τα στοιχεία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθηνάς για το πρώτο δίμηνο του έτους. Στοιχεία που αποτελούν ισχυρές θετικές ενδείξεις για τη φετινή τουριστική χρονιά και ιδιαίτερα για την αγορά της Αθήνας.

Το αεροδρόμιο ολοκλήρωσε το πρώτο δίμηνο με συνολική άνοδο της κίνησης 26,3% και 1.881.026 επιβάτες. Το Φεβρουάριο η συνολική επιβατική κίνηση ήταν αυξημένη κατά 24,6%, ενώ το αεροδρόμιο κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ επιβατών εξωτερικού οι οποίοι έφθασαν τους 548.925 (+19%). Στο σύνολο του διμήνου οι επιβάτες εξωτερικού έφθασαν τους 1.149.188 εμφανίζοντας αύξηση 19,4%.

Η μεγάλη άνοδος της κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας βασίζεται φέτος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στη μεγάλη αύξηση επιβατών στα εσωτερικά δρομολόγια αλλά και στην επάνοδο των Ελλήνων επιβατών στα δρομολόγια εντός και εκτός Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι επιβάτες εσωτερικού ήταν αυξημένοι πάνω από 200.000 στο πρώτο δίμηνο, φθάνοντας τους 731.838 καταγράφοντας αύξηση 43,9% τον Ιανουάριο και 34,3% το Φεβρουάριο.

Η άνοδος της κίνησης του αεροδρομίου «οδηγείται» από την επάνοδο των Ελλήνων ταξιδιωτών. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, πως οι Έλληνες επιβάτες αυξήθηκαν κατά 21% στο πρώτο δίμηνο, ενώ 30% περισσότεροι Έλληνες σε σύγκριση με πέρυσι ταξίδεψαν με αεροπλάνο εντός Ελλάδας.

Ενθαρρυντικά την ίδια στιγμή εμφανίζονται τα στοιχεία για την αγορά της Αθήνας. Κι αυτό καθώς οι ξένοι επιβάτες με αποκλειστικό προορισμό την ελληνική πρωτεύουσα κατέγραψαν μεγάλη άνοδο κατά 24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v