Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φλαμπουράρης: Θα αλλάξουμε οπωσδήποτε τις διοικήσεις των τραπεζών

Με διοίκηση υπό δημόσιο έλεγχο οι τράπεζες πρέπει να χρηματοδοτήσουν μικρομεσαίες εταιρείες, δηλώνει ο υπ. Επικρατείας. Κανείς δεν θα πειράξει ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ. Επανεξετάζονται τα περιφερειακά αεροδρόμια. Τι θα γίνει με τις Σκουριές.

Φλαμπουράρης: Θα αλλάξουμε οπωσδήποτε τις διοικήσεις των τραπεζών

Θέση για το ζήτημα των τραπεζών αλλά και για τις ιδιωτικοποιήσεις πήρε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο».

Στις τράπεζες την πλειοψηφία των μετοχών, πλην της Eurobank, την έχει το Δημόσιο, σημείωσε. "Υπάρχει μια εμπλοκή σε σχέση με την ΕΚΤ για την αλλαγή των διοικήσεων. Εμείς έχουμε ζητήσει τις παραιτήσεις τους και να αλλάξουμε τις διοικήσεις. Ετσι και αλλιώς θα προχωρήσουμε στην αλλαγή τους γιατί οι τράπεζες είναι ο μοχλός της ανάπτυξης. Είναι υποχρεωμένες οι τράπεζες με μια διοίκηση υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο να χρηματοδοτήσουν μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη".

Ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε πως το νερό και την ενέργεια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, δεν τα πειράζει κανείς.

Στις ιδιωτικοποιήσεις που προκηρύχθηκαν, αλλά δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, όπως τα 14 αεροδρόμια, θα εφαρμοστεί ο νόμος. Αυτός μας δίνει μεγάλα περιθώρια να τις επανεξετάσουμε, ανέφερε. Να βρούμε τον τρόπο αυτά τα αεροδρόμια να αρχίσουν να λειτουργούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού κ.λπ.

Εδωσε έμφαση στο θέμα της επένδυσης στις Σκουριές. "Εξετάσαμε τη νομιμότητα της επένδυσης και ανακαλύψαμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αδειοδότηση, την αρχιτεκτονική και την ηλεκτρομηχανική", είπε. "Οι άδειες επανεξετάζονται για να δούμε αν μπορούν να γίνουν νόμιμες. Καταλαβαίνω τους εργαζόμενους αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τρανταχτές παρανομίες. Αν αποκατασταθούν τα πάντα θα δούμε πώς θα προχωρήσει η ιστορία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v