Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμμένος: Στη δικαιοσύνη δυο υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων

Στοιχεία που αφορούν την υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 που ξεκινά το 2003 και αυτή των υποβρυχίων η οποία ξεκινά το 1998 στέλνει το υπουργείο Αμύνης στη δικαιοσύνη.

Καμμένος: Στη δικαιοσύνη δυο υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων

Θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν τους εξοπλισμούς συζήτησαν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είπε ο υπουργός Αμυνας εξερχόμενος μετά την ανάλυψη των καθηκόντων του συστήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Για δυο από τις υποθέσεις έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία- πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία-από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά. Συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη».

Όπως διευκρίνισε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων «οι δυο βασικές υποθέσεις είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 που ξεκινά το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα και η υπόθεση των υποβρυχίων η οποία ξεκινά το 1998.

Ο υπουργός Αμυνας ξεκαθάρισε ότι οι κρίσεις αξιωματικών που έγιναν από το ΣΑΓΕ, ήταν κρίσεις που έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση.

Τέλος χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη επιτυχία του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά» την ακύρωση της τουρκικής ΝΟΤΑΜ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v