Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΒ: Καταθέτει δέσμη 25 προτάσεων πολιτικής

Αδιαπραγμάτευτη η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, υπογραμμίζει το Συμβούλιο των προέδρων του ΣΕΒ. Στηρίζουν βιομηχανική πολιτική που θα στοχεύει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων. Επεξεργάστηκαν και καταθέτουν δέσμη 25 προτάσεων στα αρμόδια Υπουργεία.

ΣΕΒ: Καταθέτει δέσμη 25 προτάσεων πολιτικής

«Η οικονομική σταθερότητα και η ανταγωνιστικότητα εντός της ευρωζώνης είναι ουσιαστική προϋπόθεση για την κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη». Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε το Συμβούλιο των Προέδρων του ΣΕΒ και των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων (ΣΒΒΕ,ΣΒΘΚΕ,ΣΒΠΔΕ,ΣΒΑΠ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη, 3.3.2015) στην πόλη του Βόλου.

Οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι ως εκπρόσωποι μεταποιητικών επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 300 χιλιάδες εργαζόμενους, συμφώνησαν ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη και δεσμεύτηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη μιας βιομηχανικής πολιτικής που θα στοχεύει στην παραγωγή διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων, με την αξιοποίηση υπαρχουσών και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση επεξεργάσθηκαν και θα καταθέσουν άμεσα δέσμη 25 προτάσεων στα αρμόδια Υπουργεία.

Επισημάνθηκε εξάλλου ότι η τρέχουσα οικονομική αβεβαιότητα στραγγαλίζει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, επιβαρύνει δυσανάλογα το κόστος λειτουργίας τους, αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο για την επιβίωση τους, και αποτρέπει τις επενδύσεις και την αύξηση της απασχόλησης.

Η ελληνική βιομηχανία που αποτελεί την ατμομηχανή των εξαγωγών, των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης, της καινοτομίας, και των σταθερών θέσεων εργασίας στην ελληνική οικονομία, είναι ο βασικός «αιμοδότης» των δημοσίων εσόδων και των ασφαλιστικών ταμείων. Στο πλαίσιο αυτό, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις υποστηρίζουν τις ενέργειες εκείνες που καταβάλει η κυβέρνηση για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, να ανασυγκροτήσει την ελληνική παραγωγική βάση, να αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή και να προωθήσει τον εκσυγχρονισμό θεσμών και νοοτροπιών.»

ΣΒΒΕ: Ζητούμενο από τη βιομηχανία οι κυβερνητικές εξαγγελίες για άμεση στήριξη της μεταποίησης

Μετά τη συνάντηση των Προέδρων των Συνδέσμων Βιομηχανιών της χώρας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος δήλωσε: 

«Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων παρατείνουν την αβεβαιότητα, έχοντας δημιουργήσει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στις υγιείς επιχειρήσεις της περιφέρειας και στους χιλιάδες εργαζομένους της.

Μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας αυτής οφείλεται στην απουσία ανακοίνωσης μέτρων πολιτικής που θα στηρίζουν έμπρακτα: τη μεταποιητική βάση της περιφέρειας, τη ρευστότητα, τις επενδύσεις, το κόστος παραγωγής, και που θα υποβοηθήσουν στην αύξηση της απασχόλησης.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες ουσιαστικής στήριξης της μεταποιητικής βάσης της χώρας, με στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην Ελληνική περιφέρεια».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v