Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ

Να πάρει πίσω τις αποφάσεις για τη ΔΕΗ καλεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Για λάσπη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι σχετικές διαπραγματεύσεις έγιναν πριν τις εκλογές. Τι απαντά εκ νέου ο Κ. Καραγκούνης.

Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας το non paper της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στους μισθούς στη ΔΕΗ, κάλεσε την κυβέρνηση «να πάρει σήμερα πίσω την απαράδεκτη απόφασή της» κάνοντας λόγο για απόφαση «που προκαλεί το κοινό αίσθημα!»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καραγκούνη:

Είναι αδιανόητα τα ψέματα που αραδιάζει στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, για να καλύψει τις προκλητικές αυξήσεις που ενέκρινε στους κομματικούς του φίλους, τον κ. Φωτόπουλο και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

Ισχυρίζεται ότι, δήθεν, η συλλογική σύμβαση δεν υπογράφηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Οι αυξήσεις υπογράφηκαν την προηγούμενη Παρασκευή 27/2/15, με την απόλυτη γνώση και έγκριση του αρμόδιου υπουργού.

Αλλά μιλάμε και για απύθμενη υποκρισία. Γιατί ενώ χαρίζουν αυξήσεις 6 ευρώ την ημέρα στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, υπόσχονται ότι θα δώσουν μόλις 1,5 ευρώ την ημέρα, σε 300.000 ανθρώπους, για να αντιμετωπίσουν την «ανθρωπιστική κρίση».

Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει στο μισό τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, την ώρα που προαναγγέλλει έκτακτες εισφορές και αύξηση του ΦΠΑ, την ώρα που αυξάνει το χαράτσι για τη λειτουργία της ΕΡΤ, μόνον και μόνο για να ικανοποιηθεί η κομματική της πελατεία.

Φαίνεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το συμφέρον του κ. Φωτόπουλου μπαίνει πάνω από την κοινωνική δικαιοσύνη.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει σήμερα πίσω την απαράδεκτη απόφασή της, που προκαλεί το κοινό αίσθημα!

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Στον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης. Όπως αναφέρει:

Ο κ. Καραγκούνης επιλέγει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει προκειμένου να ρίξει λάσπη στη νέα κυβέρνηση. Χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προσβάλουν την κοινή νοημοσύνη, απλώς ματαιοπονεί.

Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν.

1. Η συλλογική σύμβαση υπογράφηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ας υπενθυμίσουμε στον κ. Καραγκούνη ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είχε οριστεί από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

2. Ας του γνωστοποιήσουμε επίσης ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν πριν τις εκλογές, παρόλο που η υπογραφή της σύμβασης έγινε μετά.

3. Καλό θα είναι ο κ. Καραγκούνης να μάθει τι ψήφισαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που μετέχουν στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ και ιδιαίτερα η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ.

4. Το κοινό αίσθημα το προκαλεί η, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, στάση της ΝΔ. Δηλαδή ενός εκ των δύο μνημονιακών κομμάτων που με την πολιτική τους οδήγησαν την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση. Όταν λέει ο κ. Καραγκούνης για περικοπές σε νοσοκομεία, έκτακτες εισφορές και αυξήσεις ΦΠΑ μάλλον νομίζει ότι είναι Πρωθυπουργός ακόμα ο κ. Σαμαράς και ΥΠΟΙΚ ο κ. Χαρδούβελης.

ΝΔ: Ο κ. Σακελλαρίδης εκθέτει τους συναδέλφους του

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για τις αυξήσεις στους μισθούς στη ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Καλό είναι ο κ. Σακελλαρίδης να είναι πιο προσεκτικός στις ανακοινώσεις του γιατί εκθέτει τους ίδιους τους συναδέρφους του, υπουργούς της κυβέρνησής του:

Θυμίζουμε ότι χθες ο κ. Βαρουφάκης, σε μία από τις δεκάδες συνεντεύξεις του, και παρότι ως υπουργός Οικονομικών είναι ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ, δήλωσε άγνοια για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ!

Θυμίζουμε ότι την ανακοίνωση για τις προκλητικές αυξήσεις έκανε ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης, εκθειάζοντας τον κ. Φωτόπουλο, που όμως λίγες ώρες μετά, άδειασε ο κ. Βαρουφάκης!

Αλλά και κάτι ακόμα: Μην εκθέτει τους συναδέρφους του υπουργούς ο κ. Σακελλαρίδης γιατί, όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει:

Την αύξηση του ΦΠΑ την ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης.
Την έκτακτη εισφορά την ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης.
Το χαράτσι για την ΕΡΤ το ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Παππάς.

Όσο και αν επιχειρούν να ονομάσουν το μνημόνιο «γέφυρα», την τρόικα «θεσμούς» και τα δημοσιονομικά μέτρα ως «μέτρα κοινωνικής σωτηρίας», τα ψέματά τους αποκαλύπτονται κάθε μέρα στον Ελληνικό λαό!

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v