Σόιμπλε: Πρώτα υλοποίηση όρων, μετά κεφάλαια

«Προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

Σόιμπλε: Πρώτα υλοποίηση όρων, μετά κεφάλαια
Εμμένει στη σκληρή του στάση έναντι της Ελλάδας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνοντας σε γερμανική εφημερίδα ότι το βάρος της ευθύνης για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να υλοποιήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης.

«Πριν εκταμιευθεί οποιοδήποτε ποσό, θα πρέπει να εξεταστεί εάν η Αθήνα πληροί τους συμφωνημένους όρους. Και μόνο τότε θα πάρει την υπόλοιπη δόση από το δεύτερο πρόγραμμα. Πόσο καιρό θα χρειαστεί, εξαρτάται από την Αθήνα. Εάν η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως χρήματα, θα πρέπει να υλοποιήσει τους όρους και να εφαρμόσει τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις. Όσο καιρό αυτό δεν συμβαίνει, δεν θα εκταμιευτούν χρήματα».», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung. 

Ο Σόιμπλε προειδοποίησε επίσης τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι δεν θα πρέπει να αποπειραθεί να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας. «Εάν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώσει ότι η συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα είναι ασαφής, θα σημαίνει ότι το κάνει γνωρίζοντας ότι είναι λάθος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v