Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι κατέθεσε ο Ι. Διώτης στη δίκη Παπακωνσταντίνου

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ είχε ζητήσει να μην καταθέσει καθώς όπως είπε στον Πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου, είναι κατηγορούμενος σε άλλο δικαστήριο για την ίδια υπόθεση. Τελικά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Τι κατέθεσε ο Ι. Διώτης στη δίκη Παπακωνσταντίνου

Κατέθεσε τελικώς ο κ. Διώτης στην δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. Οι δικαστές έκριναν ότι δεν συντρέχουν λόγοι εξαίρεσης του από τη διαδικασία. " Εμείς θα σας κάνουμε κάποιες ερωτήσεις και αν κρίνετε ότι δεν πρέπει να απαντήσετε, δεν θα απαντήσετε".

"Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι αβάσιμη, δεν στηρίζεται πουθενά. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Διασύρομαι επί δύο χρόνια και αντιλαμβάνεστε με τι κόστος", είπε καταθέτοντας ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου , ο ίδιος

Ο κ. Διώτης απάντησε επιλεκτικά στις απαντήσεις που του τέθηκαν, ενώ σε όσες έκρινε ότι άπτονται της κατηγορίας που ο ίδιος αντιμετωπίζει δεν απάντησε.

Αναφορικά με την διαδικασία που ακολουθείτο ως προς την διενέργεια ελέγχων, ο κ. Διώτης υποστήριξε πως όλες οι εντολές δίνονταν μέσω του εμπιστευτικού πρωτοκόλλου, ενώ επανέλαβε την άποψή του πως η αξιοποίηση της λίστας ήταν προβληματική καθώς η κτήση της ήταν με μή νόμιμα μέσα."

"Είχα την πληροφορία, ότι για να έρθει η λίστα στην Ελλάδα είχαν μεσολαβήσει οι ελληνικές και οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες", είπε ο κ Διώτης επισημαίνοντας οτι είχε συζητήσει το θέμα και με τον κ. Μπίκα της ΕΥΠ.

Ο κ. Διώτης επανέλαβε οτι ο ίδιος εισηγήθηκε στον κ. Βενιζέλο να παραπέμψει την λίστα στον πρωθυπουργό, ενώ ξεκαθάρισε πως " το usb ως προς το περιεχόμενο είναι το ίδιο με αυτό που παρέλαβα".

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και επίσης κατηγορούμενος για τους χειρισμούς του στην λίστα Λαγκάρντ, είχε υποβάλλει αίτημα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου να μην καταθέσει ως μάρτυρας.

Ο κ. Διώτης παραπέμπεται να δικαστεί για απιστία, ωστόσο θα δικαστεί από άλλο δικαστήριο καθώς είναι μή πολιτικό πρόσωπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v