Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Κάνουμε ό,τι μπορούμε να πετύχει το δεύτερο πρόγραμμα

«Πρόωρη» χαρακτηρίζει τη συζήτηση για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ο Γιούνκερ. Εστιάζω στο να ολοκληρωθεί επιτυχημένα το 2ο πρόγραμμα, απαντά η Άγκελα Μέρκελ.

Μέρκελ: Κάνουμε ό,τι μπορούμε να πετύχει το δεύτερο πρόγραμμα

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα είναι επιτυχημένο. Πρέπει να υλοποιηθούν οι συμφωνίες και αυτό θα κριθεί από τους θεσμούς (σ.σ. σύμφωνα με τη μετάφραση ανέφερε τη λέξη τρόικα). Σε αυτό θέλω να εστιάσω», απάντησε η καγκελάριος Μέρκελ σε ερώτηση για τις πληροφορίες που αναφέρονται σε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα. 

Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για τρίτο πρόγραμμα, είπε από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι «αυτές οι εικασίες καλύτερα να αποφεύγονται». Συμπλήρωσε πως εστιάζουμε στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στο Eurogroup.

Οι δύο  ηγέτες έδωσαν συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση που είχαν αλλά και τη συμμετοχή της καγκελαρίου στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με την καγκελάριο», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αμέσως μετά. Υποστήριξε ότι συζητήθηκε το θέμα του επενδυτικού σχεδίου για την Ε.Ε., η Ουκρανία αλλά και οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου.

«Δεν καταλαβαίνω τις αναφορές ορισμένων μέσων ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας», σημείωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Η καγκελάριος ευχαρίστησε για την πρόσκληση να είναι καλεσμένη στο Κολέγιο των Επιτρόπων και σημείωσε ότι στόχος είναι να υπάρξει συνεργασία με την Επιτροπή αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να προωθηθούν τα θέματα που αφορούν την Ευρώπη.

Η Άγκελα Μέρκελ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της Ουκρανίας, σε ό,τι αφορά τόσο την κατάπαυση του πυρός όσο και την οικονομική βοήθεια της χώρας.

Αναφορικά με το πακέτο Γιούνκερ σημείωσε ότι είναι σημαντικό για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ εξέφρασε τη στήριξη στην προσπάθεια να προχωρήσουν οι εμπορικές συμφωνίες με χώρες του Ειρηνικού γιατί θα βοηθήσουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ακόμα ότι η Γερμανία θέλει να στηρίξει τις γαλλικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας πως η χώρα βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v