Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κένι: «Η Ελλάδα έχει να μάθει από την Ιρλανδία»

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας καλεί την Ελλάδα να συνεργαστεί εποικοδομητικά με την τρόικα. «Τώρα μπορούμε να δανειστούμε με ιστορικά χαμηλά επιτόκια» δήλωσε. Τι είπε κατ' ιδίαν στον Αλέξη Τσίπρα και γιατί θεωρεί ότι η χώρα του είνα παράδειγμα προς μίμηση.

Κένι: «Η Ελλάδα έχει να μάθει από την Ιρλανδία»

Η Ελλάδα έχει ένα ή δύο πράγματα να μάθει από την Ιρλανδία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντα Κένι μιλώντας στο CNBC. «Για την Ελλάδα, υπάρχει ένα μάθημα από την Ιρλανδία» είπε και συμπλήρωσε: «Προφανώς σεβόμαστε και κατανοούμε τις δυσκολίες που έχει από ανθρωπιστική άποψη… η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο και χώρο και η Ευρώπη της δίνει αυτό το χρόνο και το χώρο».

Ο κ. Κένι εξήγησε ότι η Ιρλανδία έκανε περισσότερα από αυτά που της ζητούσαν οι διεθνείς πιστωτές. «Δεν μείναμε προσκολλημένοι στους κανόνες με την έννοια ότι χτίσαμε μία σχέση με την τρόικα και πρακτικά κάναμε καλύτερες προτάσεις από αυτές που έκαναν εκείνοι… Καταγράψαμε πρόοδο» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Τώρα μπορούμε να εξαγοράσουμε τα δάνεια του ΔΝΤ και να δανειστούμε χρήματα από τις διεθνείς αγορές με ιστορικά χαμηλά επιτόκια».

Ο Κένι επέμεινε ότι η επιτυχία της Ιρλανδίας οφείλεται στη «δημιουργική συνεργασία» με την Ευρώπη και εκτίμησε ότι αυτό το δρόμο χρειάζεται να ακολουθήσει και η Ελλάδα. «Όσο δύσκολο κι αν ήταν για τη χώρα μας, βλέπουμε τα πλεονεκτήματα μετά από μία περίοδο 4 ετών» σημείωσε και κατέληξε: «Είπα και στον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό: να ένα μάθημα από μία μικρή χώρα που μπορείτε να σκεφτείτε έτσι ώστε να χτίσετε τη δική σας οικονομία για το μέλλον». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v