Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ακάθεκτα» τα Attica Πολυκαταστήματα και το 2015

Με σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών έκλεισε η οικονομική χρήση του 2014 για τον λιανεμπορικό όμιλο των Αττικών Πολυκαταστημάτων, κατά τη διάρκεια της οποίας ολοκληρώθηκαν επενδύσεις για τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης. Οι εκτιμήσεις για φέτος.

«Ακάθεκτα» τα Attica Πολυκαταστήματα και το 2015

Αύξηση πωλήσεων, υψηλή προ φόρων κερδοφορία και μηδενικό δανεισμό εμφάνισε στην περασμένη χρήση ο όμιλος Attica Πολυκαταστήματα, παρά την διαρκή πτώση που εμφανίζει στο σύνολο της η λιανική ένδυσης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, κ .Κων. Λαμπρόπουλο, η επίδοση αυτή προέρχεται «και από τα υφιστάμενα καταστήματα, όπου κατά μέσο όρο παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων κατά 9%, όσο και από τις νέες προσθήκες στο The Mall και στη Θεσσαλονίκη».

Αναλυτικότερα, οι αθροιστικές πωλήσεις ανήλθαν στα 140,2 εκατ.ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10,5 εκατ.ευρώ.

Στην περασμένη χρήση, το κεντρικό πολυκατάστημα στην Αθήνα παρουσίασε αύξηση τζίρου κατά 8,3%, το αντίστοιχο σημείο στο Golden Hall +11%, ενώ το πολυκατάστημα στο Mediterrannean Cosmos της Θεσσαλονίκης παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 4,8%.

Έντονα ανοδικά κινήθηκε επίσης το μικρότερο σημείο (με είδη casual ένδυσης) εντός του Mediterrannean Cosmos, αλλά και το αντίστοιχο σημείο στο The Mall Athens όπως επίσης το κεντρικό πολυκατάστημα στην Θεσσαλονίκη επί της οδού Τσιμισκή, τα οποία λειτούργησαν στη χρήση του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος μέσα στο 2014 προχώρησε σε επένδυση 10 εκατ.ευρώ με ίδια κεφάλαια για τη δημιουργία του πολυκαταστήματος στη συμπρωτεύουσα το οποίο λειτούργησε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον κ.Λαμπρόπουλο, παρά τις επιφυλακτικές προβλέψεις και τους φόβους για καθίζηση της ζήτησης λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, στην εκκίνηση της χρονιάς, οι επιδόσεις διατηρούνται θετικές.

Στο πρώτο δίμηνο του 2015, οι πωλήσεις στο Golden Hall αυξήθηκαν κατά 15%, το κεντρικό στην Αθήνα κατά 6,8%, στο The Mall κατά 22% ενώ στο Mediterrannean Cosmos παρατηρείται πτώση κατά 3%, γεγονός αναμενόμενο μετά τη λειτουργία και του πολυκαταστήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και την ολοκλήρωση ενός ακόμη κύκλου επενδύσεων, ο όμιλος διατηρεί την πρόβλεψη για κύκλο εργασιών άνω των 150 εκατ.ευρώ το 2015.

Στο επίπεδο των επενδύσεων προετοιμάζεται για την ανακαίνιση του πρώτου αθηναικού Attica στο City Link, το οποίο τον Απρίλιο συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας. Παράλληλα, διατηρούνται οι βλέψεις για επέκταση του ομίλου και στα Νότια Προάστια της Αθήνας, εφόσον υπάρξει ικανοποιητικός εμπορικός χώρος για τη στέγαση ενός πολυκαταστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v