Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Der Spiegel: Από σύνδρομο καταδίωξης πάσχει η ελληνική κυβέρνηση

Στο κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας του, το γερμανικό περιοδικό κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι βλέπει παντού ίντριγκες αντί να έρθει αντιμέτωπή με την πραγματικότητα.

Der Spiegel: Από σύνδρομο καταδίωξης πάσχει η ελληνική κυβέρνηση

Παντού συνομωσίες βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας του Spiegel. O συντάκτης, Γιώργος Χρηστίδης, με αφορμή το πρόσφατο χάος στο θέμα των μεταναστευτικών κέντρων, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βλέπει παντού ίντριγκες και συνομωσίες για να καλύψει τις ανεπάρκειές της.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ίδια δικαιολογία τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Οι εχθροί της αριστερής κυβέρνησης βρίσκονται παντού. Στο εξωτερικό την τελευταία βδομάδα ήταν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, έλεγε ο πρωθυπουργός. Στο εσωτερικό, συνεχίζει το δημοσίευμα, είναι τα ασφαλιστικά ταμεία που αρνούνται να διαθέσουν τα αποθεματικά τους.

Αναφέρεται μάλιστα σε δημοσίευμα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος μιλάει για το «πρώτο μεταμοντέρνο πραξικόπημα». Στους«συνωμότες» συγκαταλέγονται ισχυροί εφοπλιστές, δημοσιογράφοι, αλλά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στο εξωτερικό, παραθέτει το δημοσίευμα, οι συνωμότες περιλαμβάνουν την γερμανική κυβέρνηση και το Spiegel, τo οποίο συμμετέχει ενεργά σε μια δυσφημιστική καμπάνια κατά της Ελλάδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει την αναζήτηση του επόμενου εχθρού από το να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, γράφει ο Spiegel. Και κλείνει με μια φράση του Eizenhower: «Το πιο απλό πράγμα από όλα είναι να ψάχνεις έναν αποδιοπομπαίο τράγο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v