Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατούλης: Ζήτησε την πρόσληψη 1.720 υπαλλήλων στα Ταμεία

Θα αναζητηθούν ευθύνες για την ταλαιπωρία των πολιτών στις ουρές του ΙΚΑ, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων και δήλωσε ότι ζήτησε πρόσληψη 1.720 υπαλλήλων για την κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού.

Στρατούλης: Ζήτησε την πρόσληψη 1.720 υπαλλήλων στα Ταμεία

Ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, χαρακτήρισε την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στις ουρές των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ζήτησε την πρόσληψη 1.720 υπαλλήλων στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης για την κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός, σχετικά με τις ουρές ασφαλισμένων, που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ για τη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας τους, δηλαδή για τη χορήγηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας, δήλωσε τα εξής:

1) Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη –και μάλιστα χωρίς λόγο- γιατί η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας έχει υλοποιηθεί ηλεκτρονικά από το ίδιο το ΙΚΑ. Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται η φυσική παρουσία των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Θα αναζητήσουμε άμεσα ευθύνες από όσους δεν αντιμετώπισαν ή δεν αντιμετωπίζουν έγκαιρα αυτή την κατάσταση.

Έχουμε ήδη ζητήσει από τους κατά τόπους Διευθυντές του ΙΚΑ να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους, που σχηματίζουν ουρές, ότι έχουν ήδη ασφαλιστική ικανότητα και ότι τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να έχουν τις παροχές υγείας τους μόνο με την επίδειξη του ατομικού ή οικογενειακού βιβλιαρίου τους, χωρίς να χρειάζεται να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να απογραφούν. Οι δημόσιες ανακοινώσεις και οι εκκλήσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ επ' αυτών είναι συνεχείς και καθημερινές.

2) Επαναλαμβάνουμε, ότι οι μόνοι που πρέπει να έχουν φυσική παρουσία, είναι οι μακροχρόνια άνεργοι. Και αυτό, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστέρησε αδικαιολόγητα την διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΙΚΑ-ΟΑΕΔ. Ήδη, όμως, έχω δώσει εντολή να ολοκληρωθεί άμεσα –χθες θα έλεγα- αυτή η διασύνδεση, για να σταματήσει η ταλαιπωρία αυτού του τμήματος των πολιτών.

3) Οι πολιτικές ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων για αυτή την κατάσταση είναι καθοριστικές, όχι μόνο, επειδή άφησαν το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αλλά και επειδή απέλυσαν, μέσω της διαθεσιμότητας, επιπλέον 200 εργαζόμενούς τους.

4) Σήμερα το πρωί, απέστειλα στον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, επιστολή με την οποία ζητώ την πρόσληψη 1.720 υπαλλήλων σε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και να σταματήσει, επιτέλους, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ο απαράδεκτά μεγάλος χρόνος αναμονής για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v